Karlstadbo nominerad till Surfa Lugnt-priset 2019

Karlstadbo nominerad till Surfa Lugnt-priset 2019

Hallå där,

Henrik Pallin som har chansen att vinna Surfa Lugnt-priset, en utmärkelse som går till den som är bäst på att inspirera till kommunikation, engagemang och kunskapsutbyte mellan unga och vuxna på nätet. Hur känns det att finnas med bland de nominerade?

– Det känns fantastiskt bra måste jag säga! Jag beundrar ju tidigare pristagare, så det är ju smickrande att vara bland de nominerade.

Vad innebär priset?

– Utmärkelsen går till den som bäst på inspirerar till kommunikation, engagemang och kunskapsutbyte mellan unga och vuxna på nätet. Jag har blivit nominerad för mina föreläsningar om ungas nätvanor där jag träffar både barn och föräldrar. 

Berätta vad du jobbar med och för.

– Jag är socionom och kurator som utbildar och föreläser om allt från skärmtid, snapchat till dataspel, nätmobbning och integritet. Så jag tillbringar oerhört mycket tid på skolor runt om i landet där jag har elevföreläsningar och föräldramöten. Fantastiskt roligt jobb! 

Finns det någon fördom eller oro om ungas nätvanor som du vill slå hål på eller revidera?

– Hur gjorde vi innan skärmarna dök upp? Umgicks tonåringar mer med sina föräldrar och spelade Den försvunna diamanten på kvällarna? Min känsla är att vi ofta mäter vår tillvaro mot en idealbild av historien som kanske aldrig existerat.

Vad tycker du att vi föräldrar ska göra gällande våra barns nätvanor?

– Mina barn spelar fotboll och tävlingsdansar. Själv är jag född helt utan både bollsinne och taktkänsla. Men det som intresserar mina barn, intresserar även mig. 

Därför har jag fått lära mig tillräckligt för att kunna hänga med i deras fritid. Jag följer med på matcher, tävlingar och träningar. Jag har till och med lärt mig offside-regeln.Många föräldrar jag möter tycker det är svårt att förstå tjusningen med dataspel, snapchat och smarta telefoner. Men att som vuxen möta sina barn i det sammanhang där de trivs och utvecklas handlar inte om teknik. Det handlar om intresse. Om jag lyckats lära mig offsideregeln kan vem som helst lära sig snapchat!

Varför förtjänar du priset, tycker du?

– För att jag står för sans och balans i en polariserad tillvaro! 

Vill ni rösta på (helst) Henrik så gör ni det här.