Premiär för ny FBK-låt

Premiär för ny FBK-låt

På lördag tar Färjestads hockeyhjältar emot Malmö i SHL, Sveriges högsta serie. Innan nedsläpp är det premiär för den nya FBK-låten Tillsammans (vårt älskade Färjestad). Sångaren Fredrik Frippe Myrer är själv supporter och ser fram emot ögonblicket och matchen.

– Inför lördagen så skakar hela jag, på ett bra vis, säger han när Karlstad kallar når honom.

Att sjunga nationalsången nere på isen har varit något som Fredrik Myrer velat göra ända sedan han började med musik. Han tvekade därför inte en sekund när den Kristinehamnsbaserade låtskrivaren Anders Larsson, även han ett Färjestad-fan sedan tidigare, kontaktade honom och frågade ifall han ville sjunga på en Färjestad-låt som han hade komponerat för några år sedan, men ännu inte hittat rätt sångare till.

– Jag blev megaglad, säger han och berättar att de sedan dess har blivit vänner och har fler låtar på gång.

Tillsammans (vårt älskade Färjestad) handlar om arbetet från kontor ner till isen och allt däremellan och Fredrik intygar att den går utmärkt att sjunga tillsammans från läktarplats.  

– Låten är av klassisk hejarklacksstil i bra tempo. Den är allsångsvänlig, säger Fredrik som hoppas att den ska skapa en magisk och ihållande stämning.

 Fredrik är själv hockeyintresserad och försöker ta sig till Löfbergs Arena då och då.

– Jag gillar hockey och försöker se några matcher varje år live. Men ibland räcker tiden inte till, säger Fredrik som förutom soloprojektet Frippe M spelar sjunger och spelar bas i bandet Heatlandboyz.

Segerviss inför matchen

På lördag kommer han underhålla inför match och under periodpauser. Och vad gäller själva matchen så känner han sig segerviss.

– Färjestad vinner så klart, 3-1, säger Fredrik Myrer.