Amanda twerkar loss i Talang

Amanda twerkar loss i Talang


Hallå där,

Amanda Eriksson från Karlstad som kommer twerka loss i Talang på TV 4 i kväll. Hur är känslan inför sändningen? 

– Det är nervöst eftersom jag inte minns mitt framträdande över huvud taget. Jag minns bara att jag repeterade ”tappa inte bort dig, taaaaaaappa inte bort dig”. Eftersnacket med juryn minns jag inte heller, bara att jag var euforisk. Så det ska bli så spännande och se vad jag har gjort!  

Minns du hur det kändes när du gick in och ställde dig framför juryn?

– Jag var nära att hoppa av i sista sekund, bara på grund av nervositet. Allt var ju så stort, allt från loungen till scenen. Sedan påminde jag mig själv om VARFÖR jag kom dit från första början, att få chansen att få inspirera åtminstone en till människa i Sverige att våga acceptera sig själv. Jag insåg att jag hade gjort helt rätt val redan i mina första skakiga steg in på scenen. Stödet jag fick från mina nära och kära i publiken fick David Batra att trilla av stolen. 

Vad är twerka för dem som inte vet?

– Det är en dans med fokus på rumpan. Närmaste danskusinerna skulle jag nämna som reggaeton och hip hop. Det bästa med twerk är att det bryter emot de skönhetsideal vi har 2019. I twerk vill man att det ska finnas lite (läs mycket) ”fafluff” på låren. Gärna på rumpan också så det bara blir ett stort härligt ”fafluff”. 

Hur är den som träningsform?

– Det är en GRYM träningsform då du tränar styrka, kondition, balans och uthållighet samtidigt. 

Om man blir inspirerad och vill komma igång. Vart vänder man sig?

– Då surfar man in på FLOWkarlstads hemsida och bokar en plats på mina kurser (kursstart 16 januari). Men det går också jätte bra att kontakta mig på min Instagram aaame.  

Jag är 42 år och har alltmer svårt att hålla tätt. Finns det hopp även för sådana som jag inom twerkarbranschen?

– Hahaha, absolut! Jag har tränat äldre elever än dig. Kör vi igång med detsamma kanske vi kan göra ett duo nummer i finalen om jag kommer så långt i tävlingen! 

Vi siktar på det! Och vi håller tummarna för dig ikväll!

– Tack, glöm inte att knipa skinkorna också!