Lär känna Jennifer Lindqvist

Lär känna Jennifer Lindqvist

Jennifer Lindqvist är student och ordförande för Litterära sällskapet vid Karlstads universitet. DESSUTOM kommer hon vara en del av Karlstad kallar framöver genom bland annat recensioner och podcastavsnitt som kommer behandla litteratur och kultur. Nedan kan ni lära känna henne lite bättre!

Varmt välkommen, Jennifer!

Ålder: 25

Bor: Karlstad

Gör: Pluggar litteraturvetenskap på Karlstads universitet, jobbar extra inom vården.

Intressen: Läsa, skriva, gå på bio.

Favoritbok: Det är så gott som omöjligt att välja en enda favoritbok, men skulle säga att Barabbas av Pär Lagerkvist är en god kandidat.

Vilken bok önskar du att du hade skrivit?
– Jag önskar att jag hade skrivit boken: Ulysses av James Joyce. Att författa 800 sidor som kretsar kring några dussinmänniskor en vårdag i Dublin 1904, och dessutom lyckas bryta alla tidigare litterära konventioner på köpet, är ganska så hedervärt.

När uppstod ditt litterära intresse?

– När jag som barn lärde mig att läsa och skriva. Sedan hade jag ett uppehåll under tonåren innan jag återfann intresset.

Du är ordförande i Litterära sällskapet. Berätta om den verksamheten, vad ni gör och vad din roll är.

– Vi har främst sysslat med bok- och skrivcirklar, men även event i samband med Världsbokdagen, Nobelprisutdelning och liknande. För närvarande har föreningen legat på is en termin, men ska nu startas upp igen under våren vilket känns oerhört kul. Det är viktigt för ett universitet att ha en plats för kulturellt utbyte.

Vad vill du göra för Karlstad kallar?

-Min önskan är kort och gott att bidra med mitt perspektiv på kulturella händelser och företeelser.

Blogg
Magnus Skoglund

Fråga poddgästen!

På tisdag gästar musikskribenten, konstnären, löparen, läraren, herregud ALLKONSTNÄREN Jesper Löfvenborg, vår podcast! Det ser jag fram emot! Ös på med frågor i DM eller

Läs blogginlägget »