Rickard Wallin inför comebacken

Rickard Wallin inför comebacken

På fredag väntar hockeycomeback för Färjestad-ikonen, Rickard Wallin – den här gången för Arvika HC i Hockeytvåan B. Han sade gladeligen ja när han fick förfrågan från Boa Johansson, far till en annan Färjestadsbekant, Micke Johansson.

– Vi pratade lite löst om jag kunde tänka mig att spela en match till för ett par månader sedan, men när han frågade definitivt blev jag såklart smickrad att de vill ha mig, säger Rickard Wallin.

Kopplingar till Arvika finns. Han och Roger Johansson har kört back- och forwardsträning i föreningen under hela säsongen. Han är god vän med Micke och dessutom har han släkt från trakten. Och all rutin till trots erkänner han att han har lite fjärilar i magen inför fredagens match.

– Jag är lite nervös inför hur det ska gå, säger han.

Och fortsätter:

– Men som jag tänker så är det för att stötta en förening som gör ett bra jobb och dessutom få spela världens roligaste sport en extra gång så det var inte svårt att säga ja tack. 

Hur mycket tränar du/håller igång numera?

– Väldigt lite tyvärr. Jag har svårt med motivationen när jag inte längre tränar för något speciellt och lägger hellre tiden på familjen. Men jag inser att jag verkligen borde komma igång, säger han.

Så publiken kan inte räkna med 30-35 minuters istid från din sida?

– Haha, nej det tror jag inte gubben pallar, säger Rickard Wallin och skrattar. 

– Realistiskt är jag nöjd om jag orkar spela ett par normala byten per period. Vi får helt enkelt se. 

Tror på vinst

Motståndet står Viking för och det är en riktig seriematch, med tvisten att det är en match där inträdet är gratis för publiken och där föreningens samarbetspartners istället betalar föreningen för varje åskådare. Ett behjärtansvärt initiativ och inramning till en match där Richard tror på vinst.

– Jag känner ju inte till motståndet alltför väl, men med full respekt för Viking så är det klart Arvika vinner! Jag hoppas på 4-2, avslutar Rickard Wallin.