Sällskapet CMB bjuder in till sång

Ända sedan 1985 har Sällskapet CMB, en manskör på Karlstads universitet, bjudit på ljuv musik. Den 28 februari bjuder de in till en ny insjungning.

– Insjungningen har vi för att värva nya, sångglada medlemmar, säger Erik Myr som är stämfiskal i förstatenor (och dessutom biträdande festansvarig!).

Apropå fest så grundades kören på Klaraborg herrgård på initiativ av då lärarstuderande och numera kördirigenten, spelmannen och Karlstadbon, Erik Rynefors. Sällskapet bjuder på konserter flera gånger om året, bland annat i samband med Valborg, en musikalkonsert i Sundstaaulan i början av maj och givetvis uppträdanden kring jul. Deras låtlista är minst sagt bred.

– Vi sjunger allt från klassisk Bellman till musikallåtar och har bland annat ett mycket omtyckt Disneymedley i repertoaren.

Vad ställs det för krav på dem som kommer till insjungningen?
– Kraven är att komma och sjunga in vilket sker med körens dirigent, sedan placeras man i lämplig stämma och får vara med på ett första rep. Notläsning är inget krav utan att kunna följa pianot räcker, säger Erik som uppskattar det som kören ger.

– Det bästa med kören är att man får massor av nya vänner, både från vår och vår systerkör Söt Likör, får en meningsfull syssla på fritiden och utveckla sin röst. 

Och spontansång uppstår med, gissar jag?
– Spontansång sker också under festligare förhållanden kring studentlivet och vi har flera kontrakterade sjungningar för Karlstads Universitets högtider, avslutar Erik Myr. 

Vill du testa stämbanden och kanske bli en del av kören? Insjungningen sker genom att komma till Aula Magna på Karlstads universitet på måndag 28 februari klockan 17.00–18.00. Funkar inte den tiden, eller om man har frågor, går det bra att kontakta ordforande.cmb@gmail.com eller dirigenten@cmb.nu

Blogg
Magnus Skoglund

Projekt tidning!

Sitter och planerar för vår tidning! Tio nummer ska vi släppa under 2023 och det känns spännande, roligt – och lite ångestfyllt på samma gång!

Läs blogginlägget »

Har vuxit upp

Jag gav precis mitt första fuck-finger i trafiken. Om du Nobelplans-ligist mot förmodan läser det här så kommer här en påminnelse om utfartsregeln: Utfartsregeln

Läs blogginlägget »
Blogg
Magnus Skoglund

Lösningsorienterad

Livesändning gällande eventuell stängning av Coop Kroppkärr (som gått knackigt ekonomiskt i flera år). En kvinna pratar oavbrutet, även när andra pratar – och jag

Läs blogginlägget »