Sofie Skoog hoppas nå nya höjder

Sofie Skoog hoppas nå nya höjder

En intensiv höjdhopparvecka ligger framför Göta-stjärnan Sofie Skoog. På söndag hoppar hon SM och redan på onsdag väntar en ny spännande utmaning. Då är det nämligen dags för tävling i välbekanta Våxnäshallen i Karlstad.

– Jag har en bra känsla inför tävlingen. Träningen går bra och det ska bli roligt att få hoppa på hemmaplan inför hemmapubliken, säger Sofie Skoog.

Skoog klarade av kvalgränsen till inomhus-EM i Glasgow redan tidigare under februari. Hon berättar att formen är god och att det känns bättre och bättre för varje vecka som går. En annan blågul hoppare av högsta internationella klass, Erika Kinsey, gör henne sällskap i höjdhoppskurvan på onsdag. Och hallrekordet, för övrigt Sofie Skoogs egna, är i fara.

– Ja det tror jag att det är. Hallrekordet är på 1.90. Det är lika med mitt årsbästa och de tjejer jag möter har också hoppat ungefär lika högt eller högre i år. Det blir spännande, säger hon.

Och hoppen sker till musik. Är det inte svårt i en teknikgren där detaljerna är så viktiga?

– Det är jättekul! Vi får välja musik själva så man ges möjlighet att välja en låt som gör en glad/peppad. Jag tycker att det ger det där lilla extra och just för att man kan välja musik/låt själv så kan man välja en låt som passar sin egen teknik och hopprytm, berättar Sofie Skoog. 

Ditt låtval föll på Miriam Bryants Allt jag behöver. Varför valde du den?

– Jag hoppar till den låten för att den har ett bra intro. Jag letade efter en låt som kommer igång direkt och har bra power, säger hon.

– Den går dessutom i en bra rytm som passar min hoppning. Jag älskar dessutom när publiken klappar i takt till låten, då blir jag taggad.

Foto: Fredrik Karlsson / SolstaFoto

God sammanhållning

Höjdhoppstävlingen under onsdagskvällen har alla förutsättningar för att skapa en speciell och kanske familjär känsla. Publiken kommer väldigt nära och Sofie vittnar om att den kringresande ”höjdhopparfamiljen” har god sammanhållning sinsemellan.

– Vi har en jättebra stämning. Jag är en social person och gillar att prata med nya människor. När vi är ute och reser är en av höjdpunkterna att träffa mina höjdhoppsvänner igen, fika och umgås mellan tävlingarna, säger Sofie Skoog som tror att det blir en rolig kväll för alla parter:

– Höjdhopp är bäst live och när det dessutom kommer kunna ses på nära håll, jag kommer nästan ha publiken precis bredvid min ansats, tror jag att både publik och hoppare kommer ha en rolig kväll, säger hon.