Finn löparglädjen med Sofie Nelsson

Finn löparglädjen med Sofie Nelsson

Efter en lång vinter kan löpningen kännas långt bort och motivationen kanske inte heller är på topp. Men när solen börjar kika fram och diverse lopp gör sig påminda kan det hända att suget efter att komma ut och röra på sig ökar. Oavsett om man tränar inför ett lopp eller för att må gott så finns det lite tips att tänka på när man ska komma igång. 

Till att börja med är det viktigt att inte gå ut för hårt. Har man inte sprungit på flera månader kanske det inte är läge att köra på fem dagar i veckan. Tar man det lite lugnare hinner kroppen vänja sig och man slipper skador. 
För att motivera sig till att komma iväg på passen kan det hjälpa att sätta upp mål. Det kan vara allt ifrån att springa ett lopp, klara milen på en viss tid eller varför inte att få till tre träningspass i veckan.

Vill man utvecklas som löpare är det bra variera träningen. Att inte alltid springa samma runda, samma distans och i samma tempo. Att gå med i en löpargrupp är perfekt för den som vill utvecklas som löpare. Då får man extra pepp av varandra och man ger oftast det lilla extra. Dessutom får man inspiration till hur man kan lägga upp sina egna träningspass.
Så nu finns inte längre några ursäkter till att stanna inne.

Lycka till med löpträningen!

/Sofie Nelsson

Sofie Nelsson är en utbildad löpcoach och löptränare som har lång erfarenhet av att leda träningsgrupper och att hjälpa motionärer till att nå sina mål. Hon tävlar själv främst i maraton och förra året kom hon sexa i Barcelona Marathon på tiden 2:47:43. Och vet ni? Snart kan även ni bli en del av hennes löpargrupp! Mer info hittar ni här.

Blogg
Magnus Skoglund

Fråga poddgästen!

På tisdag gästar musikskribenten, konstnären, löparen, läraren, herregud ALLKONSTNÄREN Jesper Löfvenborg, vår podcast! Det ser jag fram emot! Ös på med frågor i DM eller

Läs blogginlägget »