Firar Saint Patrick´s Day med ljuv musik

Firar Saint Patrick´s Day med ljuv musik

Hallå där,

Väses Johnny Logan, Robert Stålbro, som tillsammans med The Paddy Power Band kommer fira Irlands nationaldag genom att fylla Leprechaun med ljuva toner under hela helgen.

Vad kommer ni bjuda på för repertoar?

Det blir en frisk blandning av gammalt och nytt, såklart med fokus på Irland. Det blir tre set med cirka 40 låtar och eftersom vi spelar tre kvällar i rad så varierar vi låtlistan. Det hoppar även med lite olika musiker olika kvällar som också kommer bidraga till lite omväxling. Det kommer bli kul!

Vad har du för förhållande till irländsk folkmusik?

I mitten av 90-talet på gymnasiet lånade jag en VHS med en Ramones-konsert på. Efter den konserten dök det helt plötsligt upp en annan konsert, med ett band som hette The Dubliners, en konsert i Stockholm 1973 inspelat av SVT. Det var skäggiga gubbar som spelade flöjt, fiol, banjo etc. Jag hade aldrig sett något liknande. Jag blev sjukt imponerad, de spelade så fingrarna brann. Tänk er Yngwie Malmsteen på flöjt.

Vad hände därefter?

Jag sprang raka vägen till (4Sound), Musikhuset som det hette på den tiden; och köpte en Tin whistle (irländsk liten flöjt) för 50 kr. Sedan startade vi ett band som började spela irländsk folkmusik. Dock varade det inte alltför länge. Flöjten föll i glömska tills för 3,5 år sedan, när ett band som heter The Paddy Power, frågade om jag ville börja sjunga med dem. ”Givet”, sa jag och plockade även med den gamla flöjten.

Vad är det bästa med den musiken?

Det är nog att man ganska snabbt kommer i bra stämning. Man blir på bra humör helt enkelt. Man vill dricka öl och dansa. Det är svårt att sitta hopkurad i ett hörn och sura när man hör irländsk folkmusik.

Är du en Riverdance- eller Johnny Logan-kille?

Vi har väl alla dansat tryckare till Hold Me Now framåt småtimmarna hahaaa! Musiken Riverdance dansar till, det är det jag gillar att spela. Fast utan den där moderna ljudbilden. Jigs och reels. Traditionell folkmusik.

Vad kan publiken förvänta sig i helgen?

Saint Patrick’s Day har ju tidigare firats på Stora torget i ett tält för 800 personer. I år är vi inne på Leprechaun, det blir mer intimt med andra ord, något som jag bara ser som något positivt. Det här är ju en stor tillställning som firas över hela världen. Det är alltid bra stämning och gemenskap. Alla är välkomna!