Funkisliv: Rockysocks UF vill hjälpa andra

Funkisliv: Rockysocks UF vill hjälpa andra

Rockysocks UF är ett ungt företag bestående av fyra tjejer ifrån Värmland som vill stödja Svenska Downföreningen genom att skänka en del av vinsten från sin egen verksamhet. 

– I dag rockar vi sockorna för att stödja att alla ska få rättigheten att vara vem de vill och göra precis vad de vill utan att bli diskriminerade eller kränkta, säger Sunniva Lundbekk.

I deras utbildning ingår det att starta ett UF-företag och de satt länge och funderade på vilken produkt de skulle göra.

– Lite på skämt pratade vi om att färga strumpor, säger en annan av initiativtagarna, Saga Holmberg.

– Och sedan kom vi på att vi ju kunde skänka pengar till Svenska Downföreningen, inflikar Sunniva Lundbekk.

Genom att skänka 5-10 kronor av varje såld produkt hoppas tjejerna att effekten ska bli ökad kunskap och att människor som har Downs syndrom ska få mer delaktighet och stärkas i samhället och främja forskning inom området. Tjejerna har själva ingen släkting eller kompis med Downs syndrom.

– Nej det har vi inte, men vi tyckte att det var viktigt ändå, säger Sunniva Lundbekk.

Strumporna kan man beställa till i slutet av maj och de hoppas nu att många väljer att köpa deras unika produkter som har fått fin respons längs resans gång.

– Det är bra kvalitet och eftersom vi handfärgar kan inga produkter bli likadana, säger Sunniva Lundbekk.

Fotnot: Stöd Rockys UF och Svensk Downföreningen genom att beställa deras produkter. Du når dem på Instagram (rockysocks_uf), på mejlen rockysocksuf@hotmail.com eller på telefonnumret 0738373312.