Zulueta är taggade inför debutplattan

Zulueta är taggade inför debutplattan

Bandmedlemmar i varierande åldrar och olika musikaliska bakgrunder ger Zulueta ett unikt sound. Nu har de stängt in sig i studion tillsammans med producenten Olle Edberg för att spela in sin debutplatta.

– Vi är sjukt taggade och hoppas att folk kommer att gilla det lika mycket som vi, säger Karlstadssonen och sångaren Benjamin Edman som tillsammans med sin bror Sebastian, Arvid Josteus från Grums och Linus Jonsheden från Enköping utgör Zulueta.

Bandet är en sammanslagning av flera tidigare konstellationer; däribland indie-folk kvartetten Benjamin & The Traveling Family, pop/rock-bandet City Monroe och jazzensemblen Citrus Fuzz. Benjamin berättar att det hela startade med ett möte mellan honom och pianisten Linus Jonsheden under deras studenttid. Från skolbänken och studierna inom kommunikation och PR föddes hoppet om en annan karriär, den inom musiken. Sedan dess har Sebastian Edman, som tidigare även var med i Benjamin & The Traveling Family, plockats in på bas och trummisen Arvid Josteus anslöt för ungefär ett år sedan.

Medlemmarna i bandet är i olika åldrar och lyssnar på olika sorters musik, något som enligt Benjamin kan vara en fördel vad gäller det kreativa skapandet.

– Vi hämtar inspiration från många olika genrer och länder, vilket enligt oss leder till ett ganska unikt och distinkt sound. Men som man kanske hör så har bland annat den amerikanska folkscenen varit en av inspirationskällorna, säger textförfattaren Benjamin Edman.

Coming Down, vad handlar den om?

– Coming Down” har ännu inte släppts, utan finns endast som live-video på Youtube. Låten är nog faktiskt en av de mer svårtydda texterna som vi har skrivit, men i grund och botten handlar den om en känsla av att man har svårt att leva i nuet och att uppskatta det man har, även om man verkligen vill se det ljusa i vardagen. Att kastas mellan hopp och förtvivlan, mellan himmel och helvete, säger han.

Var kan man höra er musik?

Debutsingeln ”King of the Ocean” släpptes på Spotify och de flesta andra streamingtjänster den 22 februari och uppföljaren ”Wandering” släpptes den 15 mars. Releasedatum för singel nummer tre, som heter ”One Hit Wonder”, är 5 april vilket är datumet man bör hålla koll på härnäst, säger Benjamin Edman.

Och har ni några kommande spelningar?

Den 11 maj spelar vi på Cinema i Enköping, vilket blir vår första spelning sedan våra singelsläpp. Därefter spelar vi tillsammans med Arsadi på The Bull Bar i Karlstad den 25 maj, säger Benjamin Edman.

Följ Zuluetas resa på länkarna nedan:

Facebook: https://www.facebook.com/ZuluetaMusic/

Instagram: https://www.instagram.com/zuluetamusic/

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCDPRPkHTzwRh5ipTAkkSeiA

Spotify: https://open.spotify.com/artist/0Sv5bS7hrwG5062WFuQmoK?si=CnVqBM9PTL-t7qH40naoCQ