Robin James and the Nicknames släpper debutsingel

Robin James and the Nicknames släpper debutsingel

Hallå där,

Robin James and the Nicknames. Berätta om singeln Satisfaction som ni släppte i fredags.

– Det är bandets första släpp! Egenskriven, producerad och inspelad av bandet själva. Vi går ut med en stark första singel som tydligt visar var vårt sound hör hemma – i hybriden mellan rock, funk och blues.

Var får ni inspirationen ifrån?

–  Allt i musikväg från 60-talet till nutida musikinslag. Men inte sällan är det en händelse eller en känsla som låtarna får sin grund ifrån. Det kan börja med att någon har en slinga den vill testa och när vi träffas så har vi byggt en ny låt en timme senare. Vi fyra har en väldigt tydlig vision om var i spektrat vi vill att soundet skall vara, vilket gör det ganska enkelt att göra låtarna.

Hur är känslan i kroppen?

– Musiken vi spelar har ett driv i sig, vilket vi förmedlar både i sättet att skriva och sättet att förmedla på scen. Det kan gå från poppig glädje till melankoli i samma låt, men ändå behålla den röda tråden. Allt från bombastisk uppbyggnad till en ensamt ekande gitarrslinga.

Kan ni beskriva er musik med tre meningar?

 – Du får tre ord istället: Dynamiskt, skört och peppande.

Har ni några spelningar uppbokade?

– Vi väntar med spänning på om vi går vidare till distriktsfinalen i Livekarusellen, i så fall är nästa stopp i Arvika 28/4. Annars är vi sedan tidigare inbokade på festivalen Slaget vid Alamo som går av stapeln i Rottneros den 8/6 och så gör vi en spelning i samband med Åmåls bluesfest den 11/7. Eventuellt tillkommer fler spelningar, vi har ett par trådar ute i detta nu.

Och jag vet att en EP planeras senare i vår. Vad har ni för tankar inför det släppet?

 – Vår förhoppning är att den är dörröppnaren för att ta bandet vidare till nästa nivå. En sak är säker, den lämnar ingen oberörd!