Dilba släpper nytt

Dilba släpper nytt

Hallå där,

Dilba som precis släppt en cover på Running Up That Hill. Varför valde du att göra en version av just Kate Bush, en sångerska vars låtar näst intill ansågs omöjliga att tolka på grund av hennes omfattning på fyra oktaver?

Jag älskade hela den skivan med Kate Bush när den kom och just den låten var min personliga favorit. Den här versionen är en hyllning som kommer rakt ifrån hjärtat. 

Hur tolkar du texten?

Jag tolkar texten som en drivkraft och frustration på samma gång. Drivkraften att vara ett med och älska en annan person och frustrationen att inte kunna vara det. 

Hur ser dina veckor ut numera? Hur mycket spelar du?

Jag jobbar ju heltid med teknisk rekrytering som jag är specialiserad på. Jag startade eget litet rekryteringsbolag i höstas, Skilltech Rekrytering. Jag har ett gig inbokat i Örebro nu den 25 april. Det är ett litet akustiskt gig och det ska bli så kul. 

Hur mycket kontakt har du med Karlstad numera?

På tok för lite kontakt kan jag tycka ibland. Men eftersom alla mina syskon har flyttat därifrån och inte heller mamma bor där så blir det väldigt sällan. Jag har i och för sig både min underbara farbror Mehmet, min kusin Zelal, min faster och de andra i Demirbag-gänget som jag vill träffa så det vore kul att åka dit snart.

Kommer du förbi och spelar för oss framöver?

Det vill jag verkligen och om någon skön arrangör hör av sig till mig och vill att jag ska komma så hoppas jag att vi ses. 

Fotnot: Låten kan ni lyssna på ovan eller på Spotify. Följ Dilba på hennes Facebook.