Feelgood-bootcamp i natursköna Fryksta

Feelgood-bootcamp i natursköna Fryksta


Glädjande nog kommer PT-Marie Skanslie att bli en del av Karlstad kallar framöver! Hon kommer bland annat lyfta fram företaghälsovård, vad träning kan göra för den psykiska hälsan, träningshets på sociala medier och vikten av att leva efter hennes hastag #beyourownsuperhero. Dessutom kommer hon bli en del av våra podcaster på just temat träning. Varmt välkommen, Marie!

Och snart finns det en superchans att bland annat få träffa Marie och en annan kompis till oss, Sofie Nelsson, och samtidigt få en kickstart i sin träning. Den 18-19 maj anordnas nämligen Health and Fitness Bootcamp på Sköna Rum Fryksta. God mat, inspirerande föreläsningar och underbar miljö utlovas och eventet kom till efter att Marie var på afternoon tea på just Sköna rum i höstas.

– Jag såg direkt att miljön runt huset var helt fantastisk! Det var nära till Kilsbacken och bara några meter från Fryken. Dessutom fanns det stora gröna (inte då) gräsmattor och ytor att träna utomhus på så jag tänkte direkt att här måste vi göra nått kul träningsevent, säger Marie Skanslie.

Marie frågade Sköna rum om vilka event de haft tidigare och det visade sig att hennes koncept var något nytt som de ville prova på.

– Jag ”droppade” frågan till dem om de skulle vilja göra nått kul tillsammans och det ville de direkt så vi bokade ett möte i våras och började planera. Det är så kul att göra events med människor som har liknande driv och visioner som en själv, säger Marie entusiastiskt.

Få en kickstart

Tanken med bootcampen är ett event som skapar träningsglädje och som ger en nytändning eller kickstart, prova något nytt, eller helt enkelt göra något kul tillsammans.

– Man ska komma hem fylld med ny energi, träningsvärk, förhoppningsvis nytt sätt att se på saker/nytt mindset och lärt sig nått nytt om sig själv.

– Träningen kommer att bestå av en kombination av konditions- och uthållighetsträning och styrkeövningar där du arbetar med hela din kropp. Dessutom blir det inslag av olika redskap.

Vilka vänder ni er till?

– Övningarna kommer att anpassas efter individ och förmåga. Man behöver inte vara en atlet för att kunna delta utan alla kan vara med! Föreläsningarna kommer att handla en del om kost och vad den har för inverkan på kroppen och träningen och förhoppningsvis kommer vi att slå hål på några myter och dieter. Det kommer även handlar om hur man får ett vinnande mindset och hur man lyckas med sina mål/vardag med rätt tankesätt och målbilder.

Och Marie är nog noga med att understryka att det inte är frågan om ett ”vanligt” bootcamp med så hård träning att spyan hela tiden är nära.

– Det kommer bli en helg fylld med skratt, träningsvärk, möta sig själv och sina innersta tankar, nystart/kickstart. Det är mera ett feelgood-bootcamp med god mat och tid för eftertanke, säger Marie Skanslie.

Fotnot: Sista anmälningsdag är den 6 maj. Mer info hittar ni här.