Crossfit-fest under LifeBox Games

Crossfit-fest under LifeBox Games

Crossfit är en av de snabbast växande träningsformerna och på lördag finns chansen att låta sig inspireras av atleterna som mäter sina krafter under LifeBox Games 2019 i Karlstad.

– Det är den ultimata träningsformen där du tränar både kondition, styrka och rörlighet, säger Linda Thimar som driver CrossFit LifeBox tillsammans med sin sambo Anders Holmberg.

Anders och Linda hoppas få träffa många nya crossfit-are under lördagens tävlingar.

Under lördagen i Våxnäshallen kommer lag om tre att utmana sig själva i olika crossfit-moment som löpning, tyngdlyftning och gymnastiska moment i rigg. Tävlingen är för deras medlemmar och Linda berättar att det är årets happening för CrossFit Lifebox.

– Det är härligt att se dem utmana sig själva och kämpa tillsammans trots att alla är på olika nivå, säger hon.

Och fortsätter:

– LifeBox Games visar vad CrossFit står för då det passar ALLA! säger Linda entusiastiskt och berättar att deras medlemmar är allt från 7-75 år. Hon hoppas att många kommer och hejar på deltagarna och att det samtidigt i publiken kan sås frön till framtida crossfit-are.

– Inom CrossFit kan man alltid skala, det vill säga man kan anpassa passet utifrån förmåga så alla kan vara med! Det är unikt, tycker jag.


– Sedan den personliga coachningen! Det skiljer oss från övriga gruppträningspass. Här får du vägledning och coachning varje pass.
Gemenskapen och träningsglädjen är andra faktorer! Vi är som en stor familj, avslutar Linda Thimar.

Gemenskapen är en viktig del av CrossFit Lifebox verksamhet.

Fotnot: Tävlingarna startar på lördag den 25 maj och pågår mellan 09.00-13.00. Platsen är Våxnäshallen i Karlstad.

Se filmen från förra årets event här.