Stafettprofilen: Sandra Sundbäck

Stafettprofilen: Sandra Sundbäck

Karlstad kallar är på mingelhumör och vill lära känna er bättre. Därför har vi skickat ut en stafettprofilpinne och så får vi se om vi någonsin kommer i mål! Den här gången lämnade affärsutvecklaren och träningsinstruktören Helén Styffe över pinnen till Sandra Sundbäck som ni kan lära känna lite bättre nedan! 🙂

Namn: Sandra Sundbäck

Ålder: 41 år

Bor: På Norrstrand i Karlstad

Jobbar som:

Kommunikations- och hållbarhetschef på Volvo Construction Equipment i Arvika

Beskriv dig själv med tre ord:

Driven, nyfiken och full av energi som jag gärna delar med mig av.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Att jag får jobba med frågor som jag brinner för i ett stort företag som spelar en viktig roll såväl lokalt här i Värmland som globalt. Att vi som företag och anställda inom Volvogruppen är värderingsstyrda och drivs av ett högre syfte av att vara med och bygga morgondagen och lämna över en bättre planet till våra barn och barnbarn gör att det känns extra bra att åka till jobbet varje dag.

Vilken är den största utmaningen med ditt jobb?

Min största utmaning är att se till att alla anställda förstår och känner att det jobb de gör varje dag är viktigt och att det är vi anställda tillsammans som gör skillnaden mellan ett bra företag och ett företag i världsklass. Eftersom vi är närmare 1000 anställda här så är det ett minst sagt gediget jobb. En annan utmaning för mig personligen är att jag är helt ny inom industrin och att jag lär mig nya saker varje dag. Kul OCH utmanande.

Vad gör du helst en ledig dag?

En ledig dag tränar jag gärna och umgås med familj och vänner. Ett musikquiz hemma eller på någon av krogarna i stan är också något jag gärna sysselsätter mig med.

Berätta om ditt största intresse.

Ett av mina största intressen är att nätverka och bygga relationer. Jag driver det kvinnliga nätverket Wink; som står för Women in Karlstad. Ett nätverk för kvinnor i affärsvärlden som är drivna och som vill och kan skapa möjligheter för varandra.

Winks vision är att kvinnor borde stötta varandra och arbeta tillsammans istället för att se varandra som konkurrenter. Målet med nätverket är att hjälpa varandra framåt i karriären eller med de utmaningar vi står inför just nu.
Nästa träff är på Karlstad CCC den 5 september på temat Våga.

Har du någon udda talang?
Nej jag har faktiskt inte det. Ja kanske att jag när som helst kan brista ut i sång om jag hör vissa speciella ord. En talang jag ärvt av min mor. Och vi brister ofta ut i exakt samma sång exakt samtidigt hon och jag. 🙂  

Vad är Värmland för dig?
För mig är Värmland hemma, min trygghet och bas. Jag älskar Värmland på grund av naturen och närheten till allt. Det är nära till storstäder som Göteborg, Stockholm och Oslo samtidigt som det är nära att ta sig ut i naturen till vatten och skog.  Jag tycker också att vi som bor här i Värmland är härliga och välkomnande. Det finns en kombination av enkelhet och prestigelöshet tillsammans med en enorm drivkraft och framåtanda som jag gillar. För mig är Värmland livskvalitet.   


Vad får man inte missa om man är i stan?

Om du besöker Karlstad under sommaren får absolut inte missa Kvarteret Almen och alla de härliga spelningar och aktiviteter som arrangeras där. Besöker du Karlstad under resterande del av året så tycker jag att ett besök på Värmlands Museum är trevligt. Eller varför inte prova på ett träningspass på Friskis och Svettis?

Vem tycker du att vi ska skicka stafettpinnen vidare till och varför?

Jag vill skicka vidare stafettpinnen till Linda Bernhardsson, som är ledartränare och driver företaget Femade där hon tränar och utvecklar ledare och grupper.

Tack för att du var med!

Det var bara kul!