Zulueta representerar Värmland

Zulueta representerar Värmland

Hallå där, Zulueta, som representerar Värmland i P4 Nästa. Vad har ni för tankar inför riksfinalen?

– Att komma till riksfinalen är så klart ett rejält kliv framåt. Just nu njuter vi bara av att ”King of the Ocean” spelas i Sveriges Radio över hela landet, vilket ger fler människor chansen att upptäcka vår musik. Vår ambition är som alltid att göra låten rättvisa, både för publiken på plats och de som lyssnar på radio. Det är främst där våra tankar ligger just nu.

Vad tror ni om era chanser?

– Vi är ju åtta bidrag som deltar, vilket statistiskt sett ger oss en 12,5% chans att ta hem det. Bidragen håller överlag väldigt hög kvalitet, och de spridda musikstilarna tilltalar ju olika typer av människor. Med det sagt så är det klart att vi tror att vi har en god chans att ta hem det här till Värmland.

Berätta om er låt. Varför tror ni att den gick hem i stugorna?
– Om man tar ner det på den mest grundläggande nivån så handlar det nog om att låten skapar något nytt genom att kombinera element från olika musikstilar. Låten i sig tar avstamp i genren singer-/songwriter, men genom att addera rytmiken och de olika melodierna så blir det plötsligt aningen poppigare. Att låten landar i en bra refräng med ett tydligt budskap hjälper så klart till att skapa en igenkänningsfaktor som vi tror, och hoppas, att folk kan relatera till.

Och även efter finalen väntar spännande tider och skivsläpp. Jag är inte bitter, men samtidigt som finalen går så är jag på väg med frugan och ungarna på charterresa. Hur känns det att vara unga och snygga och spela i ett band på väg upp?

– Tre av fyra närmar sig ålderdomen med stormsteg, snart får vi förlita oss på att vår trummis bär upp rollen som ung och snygg. Skämt åsido. Zulueta kom egentligen till utan några större förväntningar än att det är livsglädje och terapi att skapa musik tillsammans. Det är så klart ett stort privilegium att människor är beredda att ta till sig det som musiken och texterna vittnar om. I den bästa av världar kan vi fortsätta framföra musik som berör, bland annat genom vårt kommande fullängdsalbum.

Fotnot: Vill man lägga en röst på Värmland och ”King of the Ocean” i riksfinalen så skickar man p4nästa låt5 till 72250. Det kostar 1kr/sms och man kan rösta upp till 10 gånger. Vill man lyssna på låten eller bara läsa mer om hur röstningen/tävlingen går till kan man klicka här.