Stafettprofilen: Linda Bernhardsson

Stafettprofilen: Linda Bernhardsson

Karlstad kallar är på mingelhumör och vill lära känna er bättre. Därför har vi skickat ut en stafettprofilpinne och så får vi se om vi någonsin kommer i mål! Den här gången lämnade kommunikations- och hållbarhetschefen Sandra Sundbäck över pinnen till Linda Bernhardsson som ni kan lära känna lite bättre nedan!

Namn: Linda Bernhardsson                 

Ålder: 38 år

Bor: Mitt i Karlstad

Jobbar som:

Driver företaget Femade där jag ledartränar chefer i deras ledarskap, kommunikation och förmåga att bygga relationer till medarbetarna så högre resultat uppnås. Detta gör jag genom att finnas ute tillsammans med chefen i dennes vardag där utmaningarna finns.

Beskriv dig själv med tre ord:

Målmedveten, engagerad och driftig.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Att jag får det fina förtroendet att arbeta med andra människors personliga utveckling och ledarskap, just love that!

Vilken är den största utmaningen med ditt jobb?

Att sänka prestigen hos cheferna och skapa en förståelse för att chefskap och ledarskap är två skilda ting, där chefskap är en position medan ledarskap bygger på relation och förmåga att skapa förtroende. Personer med stort driv, målfokus och hög kompetens inom sitt yrkesområde karriärväxlar ofta till en chefstjänst. Finfina egenskaper så klart men nödvändigtvis inte de vassaste för att bygga förtroende, där istället lyssnande och kommunikativ förmåga slår högt för att skapa engagemang och resultat. Och det är förmågor som går att träna upp och som de flesta behöver öva på. Inget kônstigt med det.

Vad gör du helst en ledig dag?

Äter låååång frukost, packar ryggsäcken full med kanelbullar och kaffe, sen beger vi oss ut till skogs eller nu senaste tiden har det mestadels blivit häng i lekparker med vår dotter som är drygt 1.5 år. Men jag gillar skogen och jag gillar att dra till fjälls, gärna på hösten.

Berätta om ditt största intresse.

Med risk för att framstå som den torraste människan hittills så är just ledarskap, personlig utveckling och människans psyke nåt jag lägger stor tid på. Lyssnar gärna på poddar, läser böcker och tar del av Ted talks som berör ämnena. Älskar att lyssna på andra människors utvecklingsresor, hur de utmanats och växt av det. Det gör Sommar i P1 till en stor favvo.

Har du någon udda talang?

Hmmm, gillar att räkna på och tolka människors födelsekarta, dvs så som alla planeter stod exakt den minut du föddes. Sen kan jag de flesta av Eddie Meduzas texter (arvet från ”raggarland” och att va lantistjej)…. Rätt spridda talanger.😉

Vad är Värmland för dig?

För mig är Värmland den djupa skogen, mystiken och sagorna men det är även Sven-Ingvars, rally och Färjestad. Värmland har lixom allt i min värld!

Vad får man inte missa om man är i stan?

En gofika på Swenströmskas. ❤ Alltid när jag får inresande kunder eller vänner tar vi en tur förbi där, deras banankaka med saltkaramell eller morotskaka är verkligen top notch!

Vem tycker du att vi ska skicka stafettpinnen vidare till och varför?

Den vill jag skicka vidare till Tommie Lykkesol som utöver att vara en härlig filur är Strategic Director och Partner på företaget Marytale som producerar vassa företagsfilmer. 😊

Tack för att du var med! =)

Tack själv, det va kul!

Blogg
Magnus Skoglund

Fråga poddgästen!

På tisdag gästar musikskribenten, konstnären, löparen, läraren, herregud ALLKONSTNÄREN Jesper Löfvenborg, vår podcast! Det ser jag fram emot! Ös på med frågor i DM eller

Läs blogginlägget »