Stafettprofilen: Tommie Lyckesol

Stafettprofilen: Tommie Lyckesol

Karlstad kallar är på mingelhumör och vill lära känna er bättre. Därför har vi skickat ut en stafettprofilpinne och så får vi se om vi någonsin kommer i mål! Den här gången lämnade Linda Bernhardsson från Femade vidare till Tommie Lyckesol som ni kan lära känna lite bättre nedan!

Namn: Tommie Lyckesol
Ålder: 37
Bor: På Stodene

Jobbar som:

Strategic director på Marytale Filmbyrå AB. Jag driver Marytale tillsammans med Mattias och Anja. Vi skapar film till företag och till offentlig sektor. Det kan handla om marknadsföring, intern kommunikation, rekryteringsfilm, förklaring av svåra processer, utbildningsfilmer med mera.

Beskriv dig själv med tre ord:

Skrattglad, energisk, teamplayer.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Förutom att umgås med världens bästa kollegor så är själva produktionsarbetet det bästa! Allt från att hjälpa våra kunder att skapa rätt kommunikation för just deras behov, till filmandet och sedan vidare till att se den färdiga filmen. Första visningen av filmen för kunderna är också väldigt roligt!

Vilken är den största utmaningen med ditt jobb?

Det är att utmana våra kunder att våga mer i sin kommunikation. Det är en hel del företag som tror att en film på VD:n som står och berättar om företaget är det en bra idé. Men det är inte vad företagets kunder vill se. Marknadsföring ska underhålla och visa värdet i den produkt eller den tjänst man erbjuder. Vi lägger ned mycket tid i den idéskapande fasen av produktionen och hjälper till att hitta rätt idé. Det är viktigast och det är den största utmaningen.

Vad gör du helst en ledig dag?

En ledig dag börjar med en stor frukost på altanen. Kaffe, gott bröd, fil, frukt, pannkakor, ja ni vet en sån där ”nu borde jag inte äta mer för då spricker jag”-frukost. Efter frukosten så spenderar jag helst dagen med mina barn Colin och Lilly. Jag gillar att skratta, de gillar att skratta så oavsett vad vi hittar på så brukar det bli en riktigt bra dag. På eftermiddagen när barnen hänger med sina polare så försöker jag klämma in en golfrunda i goda vänners lag. Avslutningen sker med matlagning i uteköket och många vänner på besök kring bordet.

Berätta om ditt största intresse.

Jag trivs oerhört bra när jag lagar mat. Känslan när man får till en maträtt på det sätt man tänkt sig (eller bättre) är härlig! Allt som kommer till upplevelsen kring mat ger också en skön magkänsla. Umgås med nära och kära, trevliga samtal, skratten och om det vill sig väl så är det att se de glada minerna på de som gillar min mat.

Har du någon udda talang?

Jag är grymt bra på att slå in paket med presentpapper. Många års träning i familjeföretaget har slipat min talang. Kristoffer Appelquist sade att jag är bra på stand up comedy.

Vad är Värmland för dig?

Värmland är hemma. Jag gillar människorna och den entreprenörsanda som finns här. ”Det löser sig” liksom. Men det är också friluftslivet, närheten till det mesta och såklart vårt kära Färjestad BK. Samt all storytelling som finns här. Det känns ibland som var enda Värmlänning bär på en riktigt bra historia att berätta.

Vad får man inte missa om man är i stan?

Hade ju varit konstigt om jag inte skrev en hemmamatch i Löfbergs Arena här. Missa heller inte en promenad i Viken i Stadsträdgården och runt Mariebergsviken, en båttur ut till Arnön på sommaren, pizza och öl på Good Guys, en golfrunda på Sommarro GK, Hertzöga BK P-09s hemmamatcher, middag på Drott Bar eller Barón, skidåkning i Bryngfjordsbacken, pulkaåkning i Himlabacken på Wåxnäs, en cubansk macka på Happy Belly, en kväll på Karlstad Comedy, ”att ta tåget hem från Stockholm”, en riktigt god köpp kaffe på Rosteriet eller en dag på Bomstadbaden. Jag kan hålla på ett tag. Hur lång skulle listan vara?


Vem tycker du att vi ska skicka stafettpinnen vidare till och varför?

Jag skickar stafettpinnen vidare till Västra Ämtervikspöjken David Lassing som jag tror kan bjuda på riktigt skön läsning här i Stafettprofilen.