Stafettprofilen: David Lassing

Stafettprofilen: David Lassing

Karlstad kallar är på mingelhumör och vill lära känna er bättre. Därför har vi skickat ut en stafettprofilpinne och så får vi se om vi någonsin kommer i mål! Den här gången lämnade Tommie Lyckesol från Marytale Filmbyrå AB vidare till David Lassing som ni kan lära känna lite bättre nedan!

Namn: David Lassing                

Ålder: Nybliven 40-åring

Bor: Hammarö

Jobbar som: VD på Sportality i Linköping. Så jag jobbar med digital utveckling och sport. Helt fantastiskt.

Beskriv dig själv med tre ord: Positiv, entusiastisk och driven.

Vad är det bästa med ditt jobb?
Att jag får möjligheten att jobba med digital utveckling och sport kombinerat. Att kunna kombinera sitt yrkesintresse med sitt fritidsintresse är ganska få förunnat.

Vilken är den största utmaningen med ditt jobb?
Då jobbet och rollen är väldigt ny så är det en utmaning som jag älskar så klart, men också utmaningen i att hjälpa sportligor och klubbar att växa och utvecklas att bli ännu bättre på att möta en marknad i förändring där publik och fans ställer nya krav. Att kunna bidra till på flera olika sätt, det är helt grymt. 

Vad gör du helst en ledig dag?
Oj, här kan vi skriva mycket. Men någon form av ultimat cocktail vore ju att inleda med en stor frukost med familjen, sen en timme i Crossfitboxen och resten av dagen i skidbacken med familj och vänner som avslutas på en after ski med lekande barn, musik, mat och skratt.

Berätta om ditt största intresse.
Jag har ju ett brett intresse för idrott av olika slag. Har själv gjort det mesta men hockey och fotboll har hängt med längst. Men när skadorna tog över fick jag byta idrott och tränar nu Crossfit sedan 6 år tillbaka på LifeBox på Lamberget. Som lagidrott med skivstänger, otroligt kul och en fantastisk gemenskap. Hockeyn och fotbollen har även lett in mig på ledarsidan där jag coachar dotterns fotbollslag och är med i grabbens hockeyskola. Sedan följer jag NHL slaviskt och en hel del annan hockey, så det är många namn och statistik som finns lagrat. Idrott är fantastiskt och förenar oss alla, oavsett bakgrund på ett otroligt fint sätt tycker jag.

Har du någon udda talang?
Jag har, trots min egen avsaknad, ett grymt handlag som frisör. Tycker själv jag går från klarhet till klarhet med grabbens frisyrer. Dottern håller sig dock undan och även min kära fru. Men jag tycker att jag har något där, något outforskat.

Vad är Värmland för dig?
Skulle nog säga en sinnesstämning. Vi värmlänningar är enkla, varma och alltid glada och positiva. Jag tror det kommer av den fantastiska omgivning vi växer upp i och att vi varje dag har möjligheten och förmånen att träffa anda Värmlänningar från hela världen (jo, det smittar alla som flyttar hit). Men det är något där, speciellt i Fryksdalen där jag kommer från, med berättartraditioner och livsglädje som ger oss det där bra ryktet och att vi är goa och glada. Det är svårt att ta ifrån oss och något vi ska va stolta över. Värmland är människorna som bord här.

Vad får man inte missa om man är i stan?
Självklart alla möjligheter till idrott och friluftsliv. Vi har en enorm sjö precis bredvid oss som är helt otrolig. Både på vattnet och i vattnet. Vänern får man inte missa om man är här. Är man i stan ska man se till att ta sig nära Klarälven, finns magiska platser där. Gillar själv Sandgrundsudden och solläget vid Teatern. Ska man käka vill jag slå ett slag för en pilsner och pizza på Good Guys, Cuban Sandwich på Happy Belly och en pizza på Nonna Grossa. Sen bör man ju dricka kaffe, det är liksom regel.

Vem tycker du att vi ska skicka stafettpinnen vidare till?
Andreas Stjärnhem.