Stafettprofilen: Andreas Stjärnhem

Stafettprofilen: Andreas Stjärnhem

Karlstad kallar är på mingelhumör och vill lära känna er bättre. Därför har vi skickat ut en stafettprofilpinne och så får vi se om vi någonsin kommer i mål! Den här gången lämnade David Lassing från Sportality vidare till Andreas Stjärnhem som ni kan lära känna lite bättre nedan!

Namn: Andreas Stjärnhem

Ålder: 46 år     

Bor: Ute på Rud på Hammarö

Jobbar som: Creative Director på digitala innovationsbyrån Sticky Beat. Men jag brukar kalla mig hjärnmassör för det är det jag verkligen pysslar med…att massera fram kreativitet ur folks hjärnor!

Beskriv dig själv med tre ord: Nyfiken, nyfiken, nyfiken.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Att vi varje dag har ynnesten att få bevisa att värmlänningar är ett extremt innovativt folkslag. Och det ligger i vår genuina glädje och vår förmåga att umgås på ett prestigelöst sätt. Kreativitet och innovationer uppstår när hjärnor känner sig glada och trygga. Så är det bara.

Vilken är den största utmaningen med ditt jobb?

Att få människor att inse att de är mer emotionella varelser än rationella varelser. Allt vi gör hittar sin kraft i vårt emotionella jag och hela den digitala revolutionen drivs av den kraften. Men man vill ju gärna vara så jäkla rationell…så här kan jag få massera lite extra intensivt…

Vad gör du helst en ledig dag?

Spelar brädspel med familj och vänner. Just brädspel är en fantastiskt social aktivitet som både tränar de små grå och som frigör dem. Så spela mera spel!

Berätta om ditt största intresse.

Enkelt! Mänskliga beteenden! Både de bra och de dåliga. Vi är alla satta till världen med talanger men det är inte de som avgör vilka vi är utan valen vi gör. Så jag intresserar mig mycket just för valen och varför vi gör dem. Därför är spel, kreativitet och demokratisering bara några av de sakerna som faller inom mänskliga beteenden. Så hey, vi byggde en firma, vårt älskade Sticky Beat, som lever på att utforska allt detta så att vi får umgås med våra intressen hela tiden!

Har du någon udda talang?

Att jag har lärt mig lite om MASSOR av grejer. Jag kan dansa kosack-dans, byta en vattenpump på en AQ 170-motor, räkna ut hur nära en platt låda måste färdas ljushastigheten för att bli en kub och recitera provencalsk lyrik vid behov. Bland annat. Nyfiken som sagt.

Vad är Värmland för dig?

Glädje och storytelling. Och alltid i kombination.

Vad får man inte missa om man är i stan?

Hmmm…tre saker: Käka spider rolls på Happy Kitchen, njuta av underskattade Brigadmuseum och hänga på några fina Vänernklippor. Och en grej till såklart: Besöka Sticky Beat-huset på perrongområdet om man har något klurigt i huvudet som kan förändra morgondagen. Det vill vi veta mer om!

Vem tycker du att vi ska skicka stafettpinnen vidare till och varför? Marthe Hem på Plaza, för hon har ett så skönt perspektiv på Karlstad!

Blogg
Magnus Skoglund

Fråga poddgästen!

På tisdag gästar musikskribenten, konstnären, löparen, läraren, herregud ALLKONSTNÄREN Jesper Löfvenborg, vår podcast! Det ser jag fram emot! Ös på med frågor i DM eller

Läs blogginlägget »