Stjärnorna dansar in 2020

Under januari kommer Stjärnorna från Karlstad Dansförening att dansa in 2020. Alla kan dansa heter föreställningen – ett namn som springer ur inkluderande och om att visa att alla kan om man får möjligheten.

– Jag hade under flera år funderat på varför vi inte har fler människor med funktionsvariationer som dansar på Dansstudion i Karlstad och får samma möjligheter att uttrycka sig och träffa andra genom dans och musik, säger Ia Pettersson som startade projektet för fem år sedan.

Efter några prova-på-tillfällen på Kupan (nuvarande Fritidsknuten) märkte Ia att det fanns ett dansintresse hos människor med funktionsvariationer i Värmland. Kort därefter fick alla danssugna komma på studiebesök till Dansstudion i Karlstad för att se om dansen var något för dem.

– För många handlar det också om trygghet och veta vart man ska, säger Ia Pettersson.

Ett år senare var dansgruppen Stjärnorna vid Karlstad Dansförening ett faktum. Numera är det cirka 30 dansare med olika funktionsvariationer i de olika grupperna.

– Målet har också varit att känna gemenskap med andra människor runtom på Dansstudion och att sätta upp föreställningar för dem som vill medverka och det vill nästan alla, säger Ia Pettersson.   


Från Grease till Phantom of the Opera

Den 18 och 25 januari är det dags för Alla kan dansa på Arenan i Karlstad. Förutom Stjärnorna så medverkar ungdomskompaniet Chance och Clude Dance Company, ett Karlstadsbaserat danskompani som arbetar med street, jazz och modernt. Den dansante tv-profilen Per Anteryd är en av de klarast lysande stjärnorna.

– Per är en av dansarna som varit med sedan vi startade dansgruppen Stjärnorna och inför denna föreställning har vi arbetat med ett lite längre dansmedley där Per går in i olika roller alltifrån Grease till Phantom of the Opera, säger Ia Pettersson.

Fotnot: Lördag den 18 januari klockan 18.00 och lördagen den 25 januari klockan 14.00 är tiderna som gäller. Biljetter köpes och bokas genom infor@dansstudion.nu från och med den 7 januari.Blogg
Magnus Skoglund

Projekt tidning!

Sitter och planerar för vår tidning! Tio nummer ska vi släppa under 2023 och det känns spännande, roligt – och lite ångestfyllt på samma gång!

Läs blogginlägget »

Har vuxit upp

Jag gav precis mitt första fuck-finger i trafiken. Om du Nobelplans-ligist mot förmodan läser det här så kommer här en påminnelse om utfartsregeln: Utfartsregeln

Läs blogginlägget »
Blogg
Magnus Skoglund

Lösningsorienterad

Livesändning gällande eventuell stängning av Coop Kroppkärr (som gått knackigt ekonomiskt i flera år). En kvinna pratar oavbrutet, även när andra pratar – och jag

Läs blogginlägget »