Pettson & Findus gästar Värmland

Pettson & Findus gästar Värmland

[et_pb_section][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text]

Hallå där,

Matilda Finell som gör rollen som Findus i Pettson & Findus-föreställningen Rävjakten. Vad tänkte du när det stod klart att du blev uttagen för rollen?

– Jag blev såklart jätteglad, det här är första gången jag får spela Findus. Jag hade verkligen inte förväntat mig det, då jag kom till min audition fem timmar för sent och hade spillt smoothie över hela min vita t-shirt. Men när jag väl var där så märkte jag hur naturligt det kändes att få gestalta Findus och framför allt hur kul det var. Alla har alltid sagt till mig att jag kommer få spela massor med väna roller. Så det känns extra bra att få kontra det med att få spela Findus som min första professionella uppsättning.

Foto: Jonatan Göthman

Hur förbereder man sig inför en sådan roll? Det känns väldigt fysiskt! Är man helt slut efter en föreställning?

– Jag har ju inte spelat någon föreställning än så jag vet inte hur det kommer kännas. Men nu är vi mitt under repetitionsperioden och jag kan säga att det kommer bli svettigt för Findus. Jag har tränat mycket, framförallt kondition. Ibland brukar jag faktiskt sjungit samtidigt som jag springer på löpbandet, men bara om jag är ensam på gymmet.   

Vad handlar Rävjakten om?
– Gustavsson dyker upp på Pettsons och Findus gård med ett gevär. Det finns nämligen en räv där omkring som stjäl höns. Findus som inte vill att räven ska skjutas tar hjälp av Pettson så att de kan lura och skrämma iväg räven istället så att den aldrig mer ska våga komma nära en hönsgård igen.

Foto: Karl Nilsson

Vad hoppas ni att publiken ska bära med sig när de lämnar föreställningen?

– Vi vill ge en rolig teaterupplevelse för hela familjen. Barn och vuxna ska ha roligt tillsammans och längta till nästa teaterbesök.

Vad har du annars för framtida drömmar?

– Just nu jobbar jag parallellt med en egen föreställning så en dröm jag har är att kunna få spela den på olika skolor i framtiden. Den handlar om böcker, och hur mycket böcker och karaktärer i böcker kan inspirera och påverka ens person och liv, säger Matilda Finell och tillägger:

–  Att vara med i en musikal någon gång hade också varit en dröm, gärna någon skruvad musikal med många komplexa och överdrivna karaktärer. 

Fotnot: Rävjakten ges i Kristinehamn (26 mars), Karlskoga (27 mars) och i Karlstad den (28 mars).

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]