Stafettprofilen: Marthe Hem

Stafettprofilen: Marthe Hem

Karlstad kallar är på mingelhumör och vill lära känna er bättre. Därför har vi skickat ut en stafettprofilpinne och så får vi se om vi någonsin kommer i mål! Den här gången lämnade Andreas Stjärnhem vidare till Marthe Hem som ni kan lära känna lite bättre nedan!

Namn: Marthe Hem

Ålder: 37

Bor: Herrhagen

Jobbar som: Försäljningschef för Nordic Choice med sina tre hotell i Karlstad; Clarion Collection Hotel Bilan, Drott och Plaza.

Beskriv dig själv med tre ord: Allt går över.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Omöjligt att inte nämna ordet buffé i det här sammanhanget. Och äggröran. Men mest de jag får käka den med. Att få sitta i timmar nästan varje dag i mer eller mindre bråddjupa samtal med människor från hela Norden som jag kanske aldrig annars hade fått träffa är rätt lyxigt. Produkten är så personlig. Man kommer kunden inpå livet när det gäller det stället där de ska sova, basta, bubbla, äta och dricka. Sånt skämtar man inte bort.

Vilken är den största utmaningen med ditt jobb?

Att komma som utbildad journalist från Högskolan i Oslo via några digitala utvecklingsuppdrag för att sedan jobba som eventchef i NWT Gruppen gör mig inte direkt till en klassisk säljare. Något säger mig att jag inte hade lyckats kränga så himla många dammsugare. Det har varit en svinbrant inlärningskurva med en ny roll i en ny bransch och 16 500 nya kollegor men det är i motbakke det går oppover som vi säger i Norge. I dag, precis ett år senare, börjar det gå upp för mig att det är något av det roligaste jag har gjort.

Vad gör du helst en ledig dag? 

Bor på hotell. På riktigt. Älskar mer eller mindra spontana roadtrips till otippade ställen. 

Berätta om ditt största intresse.  

Har alltid varit för rastlös för att ha en hobby. Men jag har en förkärlek för mina människor, mörka serier, hantverksöl, annorlunda hotellrum, graffiti och nordisk rap. Men mest kanske min 7-åriga dotter Elvis och allt hon har för sig. Hennes schema är långt mer spännande än mitt.

Har du någon udda talang?

Jag vet inte ens om jag har någon talang alls, men om jag har det så är det nog att se andras.

Vad är Värmland för dig?

Det är Smala Sussie. Och då menar jag det som en komplimang.

Vad får man inte missa om man är i stan?

Utsikten från badstun till Plaza. Drott Bars smårätter. Bilans isoleringsceller. ICA Wallinders nya vinbar med bistro. En kaffe på köket till Sticky Beat i stinshuset vid tågstationen. Graffitikonsten vid vattentornet på Rud eller vid Kanikenäsholmen i Yttre Hamn. Att göra sin egna lyxmiddag med Värmlands bästa kockar på Matstudion. Att käka en riktig jävla plank-fisk på Chaplin, Herrhagen. Att kliva in på Wermland Opera. Ett bad på Tynäsudden. En öl från Ten Hands på Apan. Att specialbeställa en av Ronnies tårtor från Swenströmskas. Happy Kitchens fisk- och skaldjurssallad. Jump Karlstad på Lamberget. Sagies mural på 15-huset. Henric Thågs mural på Hemvägen, Våxnäs. Vernissage i Gröna Huset, Älvbrinken. Palok Ponir på uteserveringen till Tandoori House i Viken. Sopplunch och Värmlandstårta på Naturum i Mariebergskogen. Lyxkaffeshake med lakrits och hallon på Rosteriet i Löfbergsskrapan. Att shoppa örhängen på Dorthea, Östra Torggatan. Salladen på Nordells i Inre Hamn. Dumplings på Zest. Karlstad Makers makerspace på Karlstad Innovation Park. Beställ en bukett från Binderiet med hemkörning till någon här i stan som förtjänar det lite extra. Haagen-Dazs-kylen på Hagahallen. Vegetarisk lunchbuffé på Slussen. Hoppa från bron vid utomhusgymmet på Gubbholmen.

Vem tycker du att vi ska skicka stafettpinnen vidare till och varför?  Den ska vi skicka till min engelska kompis och favoritkollega, Adam Digby. Adam är den nya restaurangchefen på Drott Bar och enligt mig stans mest sympatiska och uppmärksamma varelse! Utomordentligt bra på sitt jobb är han också.

Drott Bar är lätt min favoritrestaurang här i stan. Big up, Adam och gänget!