Krönika av Magnus Skoglund: De oansvariga helgfirarna

Krönika av Magnus Skoglund: De oansvariga helgfirarna

Det här är ingen krönika utan snarare ett öppet brev (eller måhända ett rop på hjälp) till alla oansvariga helgfirare. Jag vet allt om er, för jag har nämligen varit en av er. Jag talar till er som PAPPA, JAG HAR BAJSAT kopplar av och gör saker som ni tycker om på helgerna. Jag pratar om er som ligger och drar er till långt FÅR JAG TITTA TECKNAT? efter klockan 06.45. Jag pratar givetvis om alla som tillbringar, eller rättare sagt skamlöst och själviskt utnyttjar, helgerna utan barns närvaro, för Gud, de kan vara väldigt närvarande. Den här texten är till er. Ni borde skämmas – och ta ert ansvar.

Ni har provocerat mig i drygt fem år. Jag ser er allt på sociala medier. Det börjar på fredagen. Ni kanske JAG HAR TRÅÅKIGT sitter ute på en restaurang och tindrar med ögonen mot varandra och över någon skaldjurplateau eller tapasbricka, eller sitter i era jävla tvårummare och är så där bekväma med PAPPA, JAG VILL HA MACKA TILL MIDDAG fredagsmyslugnet. Pigga och levnadsglada ser ni ut, trots arbetsveckan som nyss passerat. Och bara tanken på vad ni gör efter myset i soffan äcklar mig.

Sedan kommer lördagen och ni kanske åker till affären och köper färska frallor som ni ska avnjuta framför Nyhetsmorgon? Därefter kanske en promenad tillsammans där ni HAR DU SETT HANS ÖVERDRAGSBYXOR??? har förtroliga samtal om livet och om varandra? Sedan kanske en gemensam dusch innan egentiden och kvällsmyset tar vid? Sedan en sovmorgon – för det är ju så skönt att bara slappa på söndagen, eller hur?

Jag vill inte låta bitter, men snart så väntar det andra tider för de flesta av er. En vacker dag biter det efter plateau-n och två streck senare kommer ni inte vara så kaxiga längre. Då kommer ni kanske istället JAG VILL INTE SOVA SEN komma på er själva med att längta lite efter måndagsmötet med tillhörande koffeinkick.

Ni ska få se – och framför allt PAPPAAAA höra.