Lär känna våra skribenter: Sofia Söderberg

Corona-kaoset gör att nöjes-Värmland står stilla och planerna på en digitaltidning vilar därför på obestämd tid. Men podcasten rullar på och jag är väldigt glad att vi framöver har fina krönikörer som kommer dela med sig av sin expertis och sig själva.

Den här gången får ni lära känna den smaksäkra konditorn Sofia Söderberg lite bättre!

Namn: Sofia Söderberg

Ålder: 32 år

Gör: Är konditor som driver det egna företaget Smaksäker Dessert & Choklad samt fixar desserter på vackra Selma Spa i Sunne

Vad betyder Värmland för dig?

Värmland för mig betyder hemma. På riktigt. Har bott en hel del utanför både länet och landet, men har nu hittat min väg tillbaka till mitt vackra Karlstad.

Vad gör du helst en ledig dag?

En ledig dag, finns det? Skämt å sido, men då hänger jag gärna med min snart 5 månader gamla brorson Filip. Jag lär honom allt jag kan såsom falsksång, fula grimaser och dåliga skämt.

Om du fick skriva en skrytig LinkedIn-presentation om dig själv, hur hade den låtit?

Här har ni kvinnan som kan vispa maräng (sjukt snabbt) för hand i TV, samtidigt som jag koreograferar dansmoves med benen. Är smaksäker både när det gäller råvaror och språk, då jag både behärskar att känna smaken av litchifrukt med ögonbindel samt talar fyra olika språk. Att jag sedan är en glädjespridare och levererar skön stämning vart jag än går, ja det får man på köpet.

Vad kommer din spalt att handla om?  

Min spalt kommer leverera smaksäkra och läckra recept på allt från den söta världen.

Vad hoppas du att läsarna ska känna när de har läst dina texter? 

Jag vill kunna inspirera och få gemene man att känna sig som proffs i sitt eget kök. Att med enkla medel och tips få läsarna att inse att desserter och bakverk är något som är roligt att göra! 

Blogg
Magnus Skoglund

Projekt tidning!

Sitter och planerar för vår tidning! Tio nummer ska vi släppa under 2023 och det känns spännande, roligt – och lite ångestfyllt på samma gång!

Läs blogginlägget »

Har vuxit upp

Jag gav precis mitt första fuck-finger i trafiken. Om du Nobelplans-ligist mot förmodan läser det här så kommer här en påminnelse om utfartsregeln: Utfartsregeln

Läs blogginlägget »
Blogg
Magnus Skoglund

Lösningsorienterad

Livesändning gällande eventuell stängning av Coop Kroppkärr (som gått knackigt ekonomiskt i flera år). En kvinna pratar oavbrutet, även när andra pratar – och jag

Läs blogginlägget »