Karlstad kallar-profilen: Larz Karlsson

Karlstad kallar-profilen: Larz Karlsson

Det är coronatider och det mesta står stilla just nu. Men trots social distansering och restriktioner, eller kanske just på grund av social distansering och restriktioner, så vill Karlstad kallar lära känna er bättre. Därför kommer vi framöver kontinuerligt att lyfta fram människorna som bor i Värmland.

Först ut var soldaten och fotografen, Larz Karlsson.

Namn: Larz Karlsson

Ålder: 50

Bor: Karlstad

Jobbar som:
Fotograf/Soldat

Beskriv dig själv med tre ord:
Visionär, äventyrlig, kreativ


Vad är det bästa med dina jobb?
– Som fotograf och egenföretagare är det nog möten med nya människor, att skapa en bild (det är mest porträttfoto) som gärna är kreativt fantasifylld. Man lär sig något nytt var gång man är ute och jobbar. Eller njutningen av en hel dag i naturen när man spanar efter något djur.

Som soldat är det ordningen och rakheten samt att man jobbar tillsammans mot ett mål. Jag trivs verkligen med att ha två olika yrken.

Vilken är den största utmaningen med ditt jobb som fotograf?
– Finna nya idéer och platser, leta rekvisita, hålla sig uppdaterad.

Vad gör du helst en ledig dag?
– Ja, det blir nog säkert en fototur. Annars går den mesta av tiden till mina två hundar och min sambo.

Berätta om ditt största intresse.
– Fotografering är både ett yrke och alla mina hobbys, allt i ett. Jag fick en kamera satt i mina händer av min far någonstans i femårsåldern. Det var ett intresse som kom och gick under åren och som satte fart på riktigt när jag köpte min första digitala systemkamera inför ett uppdrag i Afghanistan.

Jag delar det här intresset med min sambo som ofta får ställa upp som assistent när vi är ute och fotograferar, hon har dock sin egna kamera som oftast går varm med.

Har du någon udda talang?
– Ja, jag kan låta som en fluga. 🙂

Vad är Värmland för dig?
– Hem, helt klart hem. Jag tycker Värmland har så mycket av det mesta. Vi har vår skärgård och kust, ängsmarker, djupa skogar och fjäll. Naturen och djurlivet är helt fantastiskt. Vi har så nära till naturen även om man bor i Karlstad, några minuter utanför staden så står man mitt i den.

Vad får man inte missa om man är i stan?
– Vår nästan anonyma stadsträdgård tycker jag helt klart är värd ett besök.

Och nu medverkar ni i en nysläppt video med. Berätta mer om den!

– Vi såg all negativitet med Covid -19 och hur människor led av tristess när de satt hemma. Därför satte vi oss på Instagram, som vi båda är väldigt aktiva på och även har fått många internationella vänner från. Vi började fråga runt om de skulle vilja vara med på ett litet projekt där vi tillsammans medverkar till en liten film med bilder från olika platser av världen för att ge åskådaren fem minuters avkoppling, säger Larz som berättar att responsen var god.

– Det vi själva blev förvånade över var hur glatt alla svarade ja på vår idé samt hur positivt inställda alla var. Den har gett en helt otrolig positiv respons från jordens alla hörn.

Nedan ser ni fler bilder från från IAM LAZZE Productions portfolio.

Blogg
Magnus Skoglund

Fråga poddgästen!

På tisdag gästar musikskribenten, konstnären, löparen, läraren, herregud ALLKONSTNÄREN Jesper Löfvenborg, vår podcast! Det ser jag fram emot! Ös på med frågor i DM eller

Läs blogginlägget »