Krönika av Magnus Skoglund: Ett as, är ett as, är ett as

Krönika av Magnus Skoglund: Ett as, är ett as, är ett as

Jag har suttit med i några sammanhang där folk kring bordet, till synes stolta och uppspelta, har berättat att de betalat för att knulla med främmande kvinnor. En hade varit i Köpenhamn. Fyra grabbar tog taxin till en bordell. De satte på samma tjej, i tur och ordning. Klang och jubel! ”Jävla tur att man inte var sist i alla fall!” sade min nya bekantskap och stämningen var hög. ”Sedan kom taxichauffören in och knullade henne med!” Jubel igen!

En annan stod plötsligt ledigt i dörröppningen och berättade om när han hade varit i Östeuropa ”och blivit av med lite packning på vägen, hahaha”. En halvtimme efter horanekdoten kom hans sambo och deras gemensamma tvååriga barn in genom dörren. Men samvetet verkade lika lätt som bagaget och tillsammans gick de hemåt för att leka Svensson-liv igen. Både då och nu borde man givetvis sagt till, men vem är jag att leka Gud åt en ytterst ytligt bekant och deras lilla familj?

Vi kommer alltid undan och det är problemet. Jag har dock sällan sett en skickligare skadehantering än den igår. Det var en uppvisning som var mer imponerande än den berördas meritlista. Att lägga sig platt, fördöma sina handlingar, sedan direkt på med offerkoftan och skylla på hål i själen, psykisk ohälsa och att han själv blivit utnyttjad som barn – det är facit i krishantering 2020, dessutom på mindre än ett dygn. Det var som om han stoppade in en tolvstegsbehandling i micron och tog en bild, i gryningen och med träningskläderna på, med tummen upp när det pep och det var dags att vända blad.

Ett as, är ett as, är ett as. Folk ändras sällan. Så är det och så har det alltid varit. Det går bara att sminka grisen till viss del. Det som nästan gör mig mest bestört är dock inte att en idiot köper sex och blir tagen med handen i kakburken. Det mest plågsamma är nog ändå att vi år 2020 inte ens kan förenas kring att det är en vidrig handling som utförts.

Nä, istället för att fördöma torsken så diskuteras det problematiska med sexköpslagen, som om det vore det viktigaste i det här fallet. I samma flöde insinueras det, eller skriks rätt ut, att även moldaviska sexarbetare är entreprenörer som tagit sig till Norrmalm på egen hand för att göra karriär, trots att torsken själv sitter i TV och låtsas ha ångest för att kvinnan ifråga ”säkert var dittvingad”. Men hans avslöjande hundögon spelar ingen roll för kommentarsfältet har fått empatilös vind i seglen nu! De sitter på svaren och vi andra förstår inte. Istället kallar någon Sverige för ”moralismens högborg där ingen tillåts vara vuxen”.

Men vet ni vad det riktigt vuxna är? Att uppföra sig som en vettig människa. Att ta hand om sin familj och sina nära och kära istället för att slänga tre 500-lappar på någon annan för att fylla sitt hål i själen – och den köpta kvinnan under sig.

Idiotjävlar.