Karlstad kallar-profilen: Emma Sunesson

Karlstad kallar-profilen: Emma Sunesson

Det är coronatider och det mesta står stilla just nu. Men trots social distansering och restriktioner, eller kanske just på grund av social distansering och restriktioner, så vill Karlstad kallar lära känna er bättre. Därför kommer vi framöver kontinuerligt att lyfta fram människorna som bor i Värmland.

Den här veckan lär vi känna den träningsflitiga mäklarstudenten Emma Sunesson!

Namn: Emma Sunesson

Ålder: 21år

Bor: Karlstad

Jobbar som: Studerar på universitet till mäklare.

Beskriv dig själv med tre ord: målmedveten, envis, optimist.

Vad är det bästa med ditt jobb/utbildning?

Det bästa med att vara student men även mitt framtida jobb som mäklare, är att det så fritt. Du kan styra dina arbetstider hur du vill jobba och du har ingen annan som säger åt dig när du ska göra saker.

Vilken är den största utmaningen med ditt jobb/utbildning? Utmaningen är att man ska ha disciplinen att sätta sig ner och plugga och ta sig den tid man behöver till plugget.

Vad är ditt största mål för 2020?

Det är att vara i fas i min utbildning men också göra mitt bästa när det kommer till träningen. Jag ska göra debut i bikinifitness i nov-dec och har siktet på att placera mig bra där.

Hur ser en vanlig vardag ut för dig?

Nu i coronatider försöker jag göra mitt bästa för att inte tappa rutinerna. Jag som student behöver inte längre åka upp till universitet för att ha mina föreläsningar, utan allt sker på distans. Jag startar min dag cirka klockan 8 på morgonen då går jag upp och gör frukost. Om det är föreläsning den dagen, startar den normalt vid 9. Är det däremot en senare föreläsning, försöker jag ta mig ut på en morgonpromenad för att få igång kroppen. Efter föreläsningen, sätter jag mig och läser igenom det jag precis har lyssnat på så att det sätter sig lite extra. Eftersom jag går på ett strikt kostschema så äter jag flera måltider per dag med cirka 3 h emellan. Så när jag då har pluggat klart brukar jag äta någonting, innan det bär av till gymmet. Ett träningspass brukar vara i ungefär 60-90 min. När passet är slut går jag hem för att sedan äta igen. Efter det blir det en lugn kväll i soffan med någon serie eller film, sedan går jag och lägger mig vid ungefär 23-00. Men innan det blir det såklart ett kvällsmål också.    

Vad gör du helst en ledig dag?

Som ni kanske har förstått nu så är jag en person som älskar att röra på mig. Så en ledig dag om det är bra väder så är jag gärna ute och promenerar, går till gymmet och har det trevligt med kompisar på någon uteservering.

Berätta om ditt största intresse.

Mitt intresse är såklart träningen och framför allt inom fitness. Det är det som krävs om man ska tävla i en sådan extremsport som fitness faktiskt innebär, då krävs det att man har ett brinnande intresse för det man gör och för sporten. Man måste veta varför man gör det, för annars kommer man aldrig kunna hålla sig motiverad genom hela processen. Från det att man bestämt sig för att göra en tävlingssatsning till att man står där på scen i en glittrig bikini och väldigt mycket spray-tan. Det är en väldigt lång väg med många toppar och dalar. Jag har lärt mig att det gör väldigt mycket att blanda dig med människor som verkligen stöttar dig, som skjuter dig framåt istället för att dra dig bakåt. Det gör att du själv växer som person både fysisk och psykiskt, för man mår så mycket bättre av att behålla den extra energin.

Har du någon udda talang?

Jag kan sjunga.

Vad är Värmland för dig?

Värmland är ett otroligt fint landskap. Jag hade endast varit i Karlstad en gång innan jag flyttade hit från Örebro för att studera, men jag tycker att Karlstad framför allt är en väldigt bra och fin studentstad och jag skulle varmt rekommendera att studera här. Övriga Värmland har jag inte hunnit besöka så mycket, men det blir väl också ett mål som man ska försöka hinna med nu i sommar.

Vad får man inte missa om man är i din stad?

Jag tycker framför allt att hela stadskärnan i Karlstad är väldigt mysig och man kan ta väldigt långa och fina promenader längs med älven. Det rekommenderas starkt.