Fem (eller sju) fördomar om: tandhygienisten Emma

Fem (eller sju) fördomar om: tandhygienisten Emma

Äter tandhygienister bananlack när barnen somnat? Måste man hålla på med kampsport för att ÖVERKOMPENSERA om man är chef för ett IT-bolag? Ingår det en neutral frisyr när man går lärarutbildningen? Fördomsredaktör Olle Elfgren och jag vädrar här frågorna som vi alla tänkt under dåliga dagar. Den här gången ställde vi tandhygienisten Emma mot väggen, eller rättare sagt mot vitrinskåpet med sockerbitsmontage.

Veckan innan semester kan du vara så trött på ditt jobb att du kan få ångest av blotta åsynen av en fågelholk.

Haha nej då, så trött på mitt jobb blir jag aldrig! 

Du gillar att gå i skogen. Här finns ingen doft av tandröta, usla andedräkter och snusare, bara den härliga aromen av fotosyntesen.

Jag älskar att gå i skogen! Kanske inte av anledning att jag slipper luften av tandröta, dålig andedräkt och snus, men det är ju en fin bonus!

Segelbåtslivet uppskattas.

Har aldrig seglat, men blir väldigt snabbt uttråkad när jag är i en fiskebåt och fiskar så antar att det vore samma sak med en segelbåt!

Ja, det är såklart fel, men det går inte att förneka att det är power trip att blåsa med den lilla högtryckstvätten på de ilande tandhalsarna.

Haha, nej det stämmer faktiskt inte, i alla fall inte för min egen del, kan ju inte prata för andra! Tycker det känns lika hemskt varje gång jag gör det, ibland är det ju av misstag då jag inte visste att patienten har känsliga tandhalsar och jag ska blåsa torrt av olika anledningar. Ibland är det för att utreda om det är tandhalsarna som isar eller varifrån det kommer till exempel.

Folktandvårdens kommunikationsavdelnings mästerverk från 1990-talet föreställandes en hög med sockerbitar bredvid en ketchupflaska är måhända osexigt, men samtidigt gör den alltid jobbet.

Sockerutställningar är väldigt effektiva och synliggör det ”dolda sockret” bra, men sexigt är det ju inte direkt, haha!

Du doftar lavendel i munnen – även på morgonen efter en taco- och vinkväll.

Skulle snarare säga att den doftar mint, men i övrigt korrekt, haha! 

Lördagsgodiset när ungarna lagt sig blir ofta bananlack: gott – och bra för tänderna.  

Eftersom jag inte har barn så stämmer den ju inte riktigt, haha! Men får se i framtiden. 😉