Karlstad kallar-profilen: Cissi Östlund

Karlstad kallar-profilen: Cissi Östlund

Karlstad kallar vill lära känna er bättre och därför kommer vi framöver kontinuerligt att lyfta fram människorna som bor i Värmland.

Den här gången tog vi pulsen på Cissi Östlund, prisad curlingprofil som numera är projektledare på Karlstads kommun.

Namn: Cissi Östlund

Ålder: 32

Bor: Karlstad

Gör: Projektledare för evenemang på Karlstads kommun

Beskriv dig själv med tre ord: Envis, ordningsam, glad. 

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det bästa är variationen, ingen dag är den andra lik. Det är mycket utmaningar och ett väldigt spännande jobb.

Vilken är den största utmaningen med ditt jobb?

Det är många personer som är inblandade kring evenemang i Karlstads kommun både internt men också externt. Utmaningen tycker jag är att se till att alla inblandade har rätt information för att sedan kunna knyta ihop säcken, men det är också den biten som jag tycker är mest rolig med mitt jobb. 

Vad är ditt största mål för 2020? 

Målbilden förändrades en del när Covid-19 kom och satte världen ur balans. Jag hade ett mål om att delta i min första crossfittävling 2020, men vi får se hur det går. 

Hur ser en vanlig vardag ut för dig?

En vanlig vardag lämnar jag sonen på förskolan, cyklar till jobbet, hämtar på förskolan och fortsätter dagen med lek utomhus innan jag åker iväg och kör ett träningspass. Alla dagar innehåller inte träning utan då kanske jag istället spenderar tid ute i trädgården eller med god mat på altanen.

Vad gör du helst en ledig dag?

En ledig dag börjar jag gärna med ett träningspass för att sedan åka iväg till stugan i Deje och bada. På eftermiddag/kvällen umgås jag gärna med nära och kära och lagar någon god middag. Kan också vara så att jag försöker klara en eller två banor på Candy Crush om andan faller på. 

Berätta om ditt största intresse.

Mitt största intresse just nu är crossfit, som avdankad lagidrottare är det en väldigt motiverande och rolig träningsform. Sedan har jag likt många andra fått upp ögonen för padel. 

Har du någon udda talang?

Jag kan slå knut på mig själv (typ lite i alla fall). 

Vad är Värmland för dig?

Värmland för mig är värme, skog, glädje och gemenskap. Värmland är mitt hem och det är en plats som jag mer än gärna pratar gott om. 

Vad får man inte missa om man är i din stad?

Högt och lågt banan på Skutberget är en nyfunnen favorit. Sen alla fina centrala badställen. Att kunna ta ett dopp i älven för att sedan promenera in till city och köpa en god lunch känns väldigt lyxigt. Sedan skulle jag också rekommendera ett besök i inre hamn och då svänga inom rosteriet för att få smaka på riktigt gott kaffe. 

Vem skulle du vilja var Karlstad kallar-profil nästa gång? 

Det finns många härliga Karlstad profiler men kanske Alison Kreviazuk som inflyttad Karlstadbo sedan ett par år tillbaka, eller Jonas Evaldsson – en löpgalen och mycket inspirerande person.