Fördomar om: höjdhopperskan Evelina

Fördomar om: höjdhopperskan Evelina

Ingår det en neutral frisyr när man går lärarutbildningen? Äter tandhygienister bananlack när barnen somnat? Kan stafettläkare allt som är värt att veta om ladd? Fördomsredaktör Olle Elfgren och jag, Magnus, ställer här frågorna som vi alla tänkt under dåliga dagar. Den här gången kastade vi våra fördomar mot höjdhopperskan Evelina.

Det har hänt att du har klappat dig själv hårt över låret, och eventuellt dragit handflatan över ansiktet som en galen person, innan du gått ut för att hämta posten.

Jag brukar försöka förneka detta, men de konstanta blåmärkena på låren talar sitt egna språk … Och att utföra någon form av hushållssyssla utan att ha rättat till hårtofsen är ju omöjligt. 

I stridens hetta har du sagt till ex-pojkvänner att de har ”en rivning kvar, sen är du tamejfan ute.”

Det bästa med höjdhopp – du har tre chanser. Kanske borde ta mer lärdom av detta ut i privatlivet också… 

Du hatar dina vader. Inte för att du har något kroppsligt komplex över dem utan för att det alltid är de som river ner ribban.

Jag skulle omformulera detta till ”jag hatar min rumpa. Inte för att jag har något kroppsligt komplex över den utan för att det alltid är den som river ner ribban”. 

Män (nåväl) med gamnacke som drar ordvitsar (nåväl) om ribba är en stor anledning till varför du sällan berättar om din höjdhopparkarriär ute på krogen eller i andra sammanhang där män och alkohol sammanstrålar. Ordvitsar om ribba? Nej tack.

Man kan ju ”hopp-pass” att männen med gamnackar förstått att detta inte går hem.😉

Det är inte klokt hur mycket koffein du dricker.

Mina höjdhoppskollegor (och övriga kollegor) ifrågasätter fortfarande hur jag klarar mig utan att dricka kaffe. Det är jag väldigt ensam om. 

Vem behövde Justin Timberlake som crush som barn när det fanns Linus Thörnblad?

Vem är Justin Timberlake?? 

Du drömmer periodvis om att du är en känguru.

Dagdrömmer absolut. Om nätterna liknar det mer mardrömmar. Ni vet när man försöker springa och inte kommer någon vart. Jag har dessutom ofta mardrömmen att jag alltid missar när det är min tur att hoppa på tävling. Plötsligt ropar funktionären upp mitt namn och jag sitter där och har inte ens skorna på mig. Hur stressigt? 

Tjockmatta – tempursäng 1 – 0

Om det inte vore för att det hade varit otroligt kusligt i Våxnäshallen om nätterna så hade jag ju nästan tagit med mig kudden och täcket dit. Vissa tjockmattor har man ju dock helt klart önskat mer av och gärna bytt ut mot en tempursäng!