Från Norra Kroppkärr till norra London – Robin driver hyllad podcast om Tottenham Hotspur

Från Norra Kroppkärr till norra London – Robin driver hyllad podcast om Tottenham Hotspur

Hallå där, Robin Dronsfield, som tillsammans med Håkman, BM, Per, Jimmy och Jocke driver podcasten Ledley Kings Knä – radioteatern om fotbollslaget Tottenham Hotspur!   

Går det att ringa in handlingen och upplägget för ett typiskt avsnitt?  

Den vanligaste frågan från oinvigda är – men hur kan ni hålla på med en podcast i sju år om fotboll utan att det blir tråkigt? Vad pratar ni ens om?  

Vårt svar är: Det blir tråkigt ibland. Men oftast roligt! Vi försöker inte hålla oss till spelarbetyg, analysera matcher osv som lätt blir tidlöst utan snarare hitta diskussionsämnen och perspektiv som går att lyssna på även om man inte sett senaste matchen och kanske inte ens håller på Tottenham.  

Det är en bit från Norra Kroppkärr till norra London. Hur blev just Tottenham laget i ditt hjärta?  

Norra Kroppkärr ligger likt Tottenham i de nordöstra delarna av respektive stad – men det är inte därför. Det oerhört banala och enkla svaret är att jag som femåring började spela knattefotboll anordnat av KBK i Karlstad. Då tilldelades vi lag döpta efter storlag i Europa. Jag hamnade i Tottenham. Mina farföräldrar som är engelsmän sände mig en Tottenhamtröja. På den vägen är det. 

Och i podcasten har ni bland annat haft celebert besök i form av Tottenhamn-supportern Erik Niva. Hur var det? 

Ja! Vi vill ha fler besök och gäster! Gärna med Erik Niva. Erik brukar säga att det är ett besök som ”förpliktigar” när han är med i vår podd. Men han verkar tycka att det är kul. 

Erik Niva är ett unikum. Kasta ur något ur tombolan och han hugger på det direkt och har en story,A ett perspektiv eller en utläggning. Kan man någonsin tröttna på karln? Tror inte det. 

Har ni några framtida gäster på gång som ni kan teasa om? 

 JA det har vi – men inga namn kan vi nämna än. Oftast rör det sig om sportjournalister men vi har ju haft t ex Erik Edman på besök också. Så håll tillgodo! 

Mourinho – vad väcker han för känslor i dig? Är han verkligen visionären för detta bygge?  

Att vi har José Mourinho som tränare väcker många olika typer av känslor. Jag kan inte riktigt sammanfatta dem på ett bra sätt – eftersom de är känslor. Så här kommer en liten sammanställning: 

Bittert – eftersom det innebär att Pochettino, hans föregångare fick sparken, men då också sentimentalt – eftersom man påminns om den fina tiden man fick med Pochettino. Oinspirerande – eftersom han är känd för att spela cynisk fotboll. Eggande – eftersom att han är en etablerad manager som vinner titlar vart han än går.   

Kort sagt – en väldigt massa olika känslor. 

 I det senaste avsnittet berättar ni bland annat att den första sommarvärvningen, dansken Pierre-Emile Højbjerg, är klar! Vad kan han betyda?  

Det är ett nödvändigt köp och kanske inte ett så flashigt, dyrt och PR-kuppigt köp. Det är ett köp för att täcka ett hål som Mousa Dembélé lämnade när han försvann. Delvis. Sen är det också ett köp som ger oss en sköld framför backlinjen, som vi länge behövt. 

Vad tror du om Spurs kommande säsong?  

Jag tror att vi vinner en titel. Inte ligan, för det gör Liverpool igen. Jag är ganska säker på att Mourinho tar sikte på en Europa League-titel därför att den väger tungt. 

I övrigt så tror jag att Tottenham kommer att må bättre än på länge. Vi har inte ett filmteam som följer klubben dygnet runt likt det vi haft den säsong som nu precis avslutats. Det var ett väldigt omotiverat och håglöst Tottenham stora delar av 19-20-säsongen. Nu finns det plötsligt mer att spela för. 

********  

Kortfrågor 

Bästa Tottenham-minne: Enkelt – när vi slog Arsenal med 5-1 tidigt år 2008. Det var första vinsten över våra rivaler på många, långa år, och dessutom innebar det att vi gick till final i ligacupen (som vi vann).  

Favoritspelare genom åren: Rafa van der Vaart 

Vems hår hade du föredragit; David Ginolas eller Chris Waddles? Haha! Waddles alla dagar i veckan – snacka om banbrytande. 

Drömnyförvärv: En redigt vass anfallare som kan utmana Harry Kane. Tror Harry skulle må bra av det! Väldigt svag för Thomas Müller i FC Bayern München. 

Följ Ledley Kings Knä här!