Karlstad kallar-profilen: Anna Hemberg

Karlstad kallar-profilen: Anna Hemberg

Karlstad kallar vill lära känna er bättre och därför kommer vi framöver kontinuerligt att lyfta fram människorna som bor i Värmland.

Den här gången tog vi pulsen på före detta handbollsspelaren Anna Hemberg som lämnade Karlstad för en medicinsk karriär i huvudstaden.

Namn:  Anna Hemberg

Ålder: 25 år

Bor: Stockholm

Gör: Jag arbetar som sjuksköterska på en medicinsk behandlingsavdelning för cancerpatienter på Karolinska sjukhuset i Solna.


Beskriv dig själv med tre ord: 
Optimist, skämtsam och omtänksam.

Vad är det bästa med ditt jobb?
Det bästa med mitt jobb är att jag får vara med och göra skillnad, både i stort och smått. Det är så fantastiskt fint att jag kan göra en människas kamp mot cancern lite enklare genom att vara en bra sjuksköterska och finnas där, lyssna, stötta och ge god omvårdnad. Sen måste jag också säga att mina kollegor verkligen sätter guldkant på vardagen, de är helt fantastiska.

Vilken är den största utmaningen med ditt jobb?
Den största utmaningen är att inte ta med sig jobbet hem och påverkas privat när patienterna blir försämrade eller går bort.

Vad är ditt största mål för 2020? 
Att fortsätta träna och jobba för att få den drömkroppen jag vill ha.

Hur ser en vanlig vardag ut för dig?
Min dag börjar med jobb som sen följs av att jag och min kollega går till personalgymmet och tränar. Efter träningen åker jag hem och möts oftast av en färdig middag som min fantastiska sambo fixat (helt galet lyxigt). Sen blir det oftast soffhäng med sambon framför TV:n eller så fastnar jag framför smink-videos på youtube.

Vad gör du helst en ledig dag?
Helst av allt träffar jag vänner och/eller familj på en ledig dag. Eftersom jag bor 30 mil från familjen och många vänner så är det sällan vi ses, därför betyder det extra mycket för mig att få träffa dom.

Berätta om ditt största intresse.
Mitt största intresse just nu är träning. Jag har sedan barnsben spelat både handboll och fotboll och har alltid älskat att vara aktiv. Handbollen höll jag på med väldigt länge och i slutet kombinerade jag det med att träna på gym. Men när flyttlasset gick till Stockholm så fick jag tyvärr sluta med handbollen och istället utforskade jag gymmet mer. Jag blev med tiden mer och mer förtjust i den typen av träning och har nu sedan några år tillbaka gymmat regelbundet. I år bestämde jag mig för att lägga i en till växel för att få de resultaten jag strävar efter.

Har du någon udda talang?
Jag kan vicka på öronen.

Vad har du för koppling till Värmland?
Jag bodde i Värmland tills jag var 21 år. Många av mina vänner och hela min familj bor där.

Var bor du nu – och vad får man inte missa om man är i din stad?
Nu bor jag i Stockholm och här finns något för alla! Gröna lund, Skansen, flera olika museum, ett enormt utbud av fantastiska restauranger och caféer, bra shopping, fina trädgårdar och såklart den fantastiska skärgården som är väl värt ett besök. Nog för att det finns jättemycket att göra och besöka här, men att bara strosa omkring längs med vattnet med en kaffe i handen är inte helt dumt det heller. Stockholm är en fin stad med fin miljö, det missar man tyvärr ibland.


Vem skulle du vilja var Karlstad kallar-profil i framtiden?
Oj, svårt. Men det skulle vara kul att få veta mer om Mona Al Suntfi.