Karlstad kallar-profilen: Johnnie Lindgren

Karlstad kallar-profilen: Johnnie Lindgren

Karlstad kallar vill lära känna er bättre och därför kommer vi framöver kontinuerligt att lyfta fram människorna som bor i Värmland.

Den här gången tog vi pulsen på läraren Johnnie Lindgren som brinner för att undervisa och nå ut till eleverna.

Namn: Johnnie Lindgren

Ålder: 38

Bor: Skåre

Gör: Jobbar som lärare på Dallidenskolan i Kil och föreläser om Vinnovativt Lärande

Beskriv dig själv med tre ord: 

Jag fuskar lite och svarar Kreativ, omtänksam samt ”allt eller inget”. Jag har lätt för att gå all in.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det ger mig både utmaningar och möjligheter att få använda och utveckla min fantasi i HUR man kan lära ut. Jag själv tyckte skolan var rätt tråkig. Jag hade lätt för mig, gjorde det jag skulle men det var kanske inte så kul. Därför valde jag att bli lärare, för att visa att undervisning kan både vara rolig och lärorik. Det ska vara kul att gå i skolan! 

Vilken är den största utmaningen med ditt jobb? 

Jag tror att skolans svåraste uppdrag är att nå ALLA elever. Det kan vara komplicerat. Jag försöker alltid utgå från de elever som har det lite svårare när jag planerar hur jag ska undervisa det jag vill att de ska lära sig. Genom att utgå från vad som kommer engagera dem som inte automatiskt är engagerade/intresserade så får man en grund för att dessa elever ska både kunna och vilja hänga med. De andra, de hakar på ändå i allt det roliga.

Vad är ditt största mål för 2020? 

Det finns flera. Jobbmässigt är det att utveckla vår skolgård för att möjliggöra både lärandeprocesser, lek samt vila. Jag tror mycket på att ta lärandet ut ur klassrummet och göra det mer praktiskt. 

På ett personligt plan är det att ta hand om sig själv med både träning, kost och vila för att ha energi över till de jag älskar mest, mina barn. Man måste ha balans. 

Hur ser en vanlig vardag ut för dig?

Upp 05, utan snooze (finns inget slut på snooze annars). Börjar jobba 06.00 och efter jobbet åker jag och hämtar barnen. Då blir det lek, oftast frisbee, bollspel, Pokémon eller dans. Därefter middag, lägga och läsa för barnen, träna i hemmagymmet för att sedan prata lite eller se en serie i soffan med sambon.

Vad gör du helst en ledig dag?

Jag äskar sommaren så får jag välja så blir det sovmorgon, lugn förmiddag, sola på stranden och sedan hem för att äta något gott. Samt ett träningspass.

Berätta om ditt största intresse.

Det är nog träningen. Har ett hemmagym som jag både tränar och pysslar i. Har idrottat hela mitt liv och skulle nog aldrig kunna vara utan träning.

Har du någon udda talang?

Jag är rätt bra på att rimma. 

Vad är Värmland för dig?

Jag är ju ursprungligen norrlänning och uppvuxen vid Norrlandskusten så jag har alltid känt mig hemma i Värmland tack vare närheten till vatten. Värmland är en blandning av både lugn och ro samt mycket att göra. Det är rätt gôtt här. 

Vad får man inte missa om man är i din stad?

Jag tycker man ska gå runt vid allt vatten runt om i stan och bara njuta av utsikten. 

Vem skulle du vilja var Karlstad kallar-profil i framtiden?

Hade varit roligt att läsa om någon ung entreprenör i skolåldern. Någon som driver något vid sidan om skolan. Jag gillar driftiga personer!