BLOGG Olle Elfgren: Uttryck som borde ge fängelsestraff

BLOGG Olle Elfgren: Uttryck som borde ge fängelsestraff

Visst bör språklig lekfullhet uppmanas, men ibland måste någon ta sitt ansvar och sätta ner foten. Nedan listar jag vilka nio uttryck man bör akta sig för.

Snack o’clock
Vuxna människor som behöver mellanmål. Vi vanliga släppte det i tonåren. Bara för att de bytt ut ostmackorna och Oboyen mot någon stabbig sörja som ”smakar precis som chokladpudding” är det inte okej. Skärp er, träningsnarkomaner.

Pälskling
Det räcker nu. Bara nej.

Asociala medier
“eller som jag säger…”

(Att trivas) som fisken i vattnet
Det är väl klart som fan den trivs i vattnet. Var skulle fisken annars trivas? Och förresten vad vi om fiskars mående? Har folk någonsin tittat en fisk i ögonen? Vittnar de om psykisk hälsa? Knappast. Jag vill påstå att om fiskar bedömts utifrån mänskliga egenskaper skulle neurotisk alltid hamna först. De där stirriga ögonen…

Hjärngympa
Fyfan.

Ett stenkast
Otroligt diffus måttenhet. Vad betyder det? Vem kastar stenen? Hur stor är den? Är vindförhållandena optimala?

Knugen
Ja, han stavade fel en gång. Släpp det!

D-vitamin (i kombination med soligt väder)
VI VET!

Lyxfrukost
Här har jag inte så mycket emot själva uttrycker utan mer beteendet bakom. En frukost blir inte lyxig bara för att du adderar äggröra till din vanliga fralla. Inte heller vattenmelon eller färskpressad juice från koncentrat.