Fördomar om: konstnären Mathias

Fördomar om: konstnären Mathias

Ingår det en neutral frisyr när man går lärarutbildningen? Äter tandhygienister bananlack när barnen somnat? Kan stafettläkare allt som är värt att veta om ladd? Fördomsredaktör Olle Elfgren och jag, Magnus, ställer här frågorna som vi alla tänkt under dåliga dagar. Den här gången kastar vi våra fördomar mot konstnären Mathias.

Du vaknar upp runt 10.30 varje morgon med cigarillandedräkt och läppstift på halsen, slänger på dig en lite för stor skjorta, kliar dig snabbt därbak och i ditt frodiga hår och går sedan ut till den franska balkongen och inväntar inspiration för ännu en strålande dag i ateljén. 
Svar: Nej, det stämmer inte!! Jag har ju tunt hår! 

Huvudfoting, eller som du kallar det ”skitful teckning”. 
Svar: Konst kan se ut hur som helst, jag säger alltid att streckgubbar och huvudfotingar också är konst! Och det går ju inte stå emot det gulliga när mina barn stolt kommer till mig för att visa sin nya huvudfoting.

Det har onekligen varit en svajig färd, den mellan A-kassan och de saltade fakturorna. 
Svar: Vore ju tråkigt om vägen bara varit spikrak! 

Hade du fått en krona för varje gång kvinnor hade fallit för ditt konstnärskap och med luriga ögon erbjudit sig att vara krokimodell så hade du bott ute på öa. Eller låt mig omformulera; hade du fått en krona för varje gång kvinnor hade fallit för ditt konstnärskap och med luriga ögon erbjudit sig att vara krokimodell så hade du haft en helikopterplatta på huset ute på öa. 
Svar: Jag bor redan på öa. Detaljerna kan jag tyvärr inte gå in på; min fru sitter bredvid mig här… 

Lever din, den dekadenta – den har mått bättre.  
Svar: Den mår bara bra, tack för visat intresse! 

Druvorna, ja de ska vara fottrampade. 
Svar: Spelar ingen roll, vin som vin.

Fredagstacos? Hahaha, för barnen kanske! 
Svar: Hinner ändå inte äta, duken målas inte av sig självt!