Karlstad kallar-profilen: Katrin Luthander

Karlstad kallar-profilen: Katrin Luthander

Karlstad kallar vill lära känna er bättre och därför kommer vi framöver kontinuerligt att lyfta fram människorna som bor i Värmland.

Den här gången tog vi pulsen på den kreativa och drivna företagaren Katrin Luthander.

Namn: Katrin Luthander

Ålder:  38

Bor: Årjäng

Gör: Företagare. HELLO kommunikationsbyrå och Svanqvist Tryckeri

Beskriv dig själv med tre ord: 
Kreativ, spontan och lyhörd

Vad är det bästa med ditt jobb?
Att få driva och utveckla företagen tillsammans med min kompanjon och mina anställda. Att visa att vi på landsbygden har muskler för att lösa våra kunders behov och skapa effekt. Vi sitter i Årjäng, men jobbar med kunder från Trysil till Stockholm. Finns inga begränsningar. Och att man får jobba kreativt.

Vilken är den största utmaningen med ditt jobb?
För få timmar på dygnet. Det finns så mycket kul att sätta klorna i och dagarna går alldeles för fort. Ofta har kunderna korta deadlines också vilket kan vara en utmaning. Men egentligen triggas jag av utmaningar och snabbt tempo så utmaningar behöver inte innebära något negativt.

Vad är ditt största mål för 2020? 
Det har varit ett tufft år på många plan, så att landa och att få avrunda året på bästa sätt är mitt mål.  

Hur ser en vanlig vardag ut för dig?
Oftast högt tempo. Vaknar tidigt (morgonpigg). Om barnen är hos mig så ser jag till att förbereda allt innan de vaknar. Sedan lämnar jag dem på skolan och fortsätter till jobbet. Jag försöker klämma in träning så ofta jag kan men ser åtminstone till att få vardagsmotion. Det är den bästa avkopplingen och gör att man kan sortera tankarna.

Vad gör du helst en ledig dag?
Umgås med mina barn och/eller med mina vänner. Håller mig gärna aktiv eftersom jag har svårt att sitta still. Kan vara projekt i huset eller trädgården. Åka på utflykt eller planera en middag.

Berätta om ditt största intresse.
Jobbet och mina företag. Det finns ständigt något att utveckla. Man ska aldrig vara nöjd. 😊

Har du någon udda talang?
Haha, nej. Jag är grym på att teckna, men kan inte påstå att det är en udda talang.

Vad är Värmland för dig?
Hemma. Jag har bott på flera platser runtom i Sverige, men nu har jag återvänt hem. Värmland är fantastiskt och den företagsanda som finns här är unik, i allt från mindre företag till större industrier.

Vad får man inte missa om man är i din stad?
Naturen och alla sjöar. En fin sommardag med båt på någon av våra sjöar vill jag rekommendera.

Vem skulle du vilja var Karlstad kallar-profil här i framtiden?
Marie Niljung.