Hallå där, Emmy Hollsten Skogman

Hallå där, Emmy Hollsten Skogman

Hallå där,

Emmy Hollsten Skogman, som för några månader sedan presenterades i den gröna Skåre-tröjan. Hur har upplevelsen varit hittills i den nya föreningen?

– Det känns väldigt bra. Jag har fått ett väldigt varmt välkomnande både från spelare och ledare. Det är alltid väldigt go stämning och roligt att gå ner till hallen, man möts alltid av en massa leenden!

Vad är gängets styrka?
– Alla visar inställning och att de vill. Man törs prova nya grejer och hålls inte tillbaka av rädsla att det kan bli fel. Det finns en trygghet i gruppen!

Vad har du för mål med säsongen; både personligen och för laget?
– Mitt personliga mål för mig inne på linjen är att hitta ett bra samarbete med tjejerna på plan. Det tar lite tid tills man lär sig allas spelstilar och tills vi börjar hitta varandra, men vi är på riktigt god väg!

– Målet för laget är att nå uppflyttningsplats till division 1!

Hur trivs du i rollen som kapten? Hur skulle du vilja beskriva din ledarstil?
– Jag trivs bra, än så länge är det väldigt nytt för mig också. Min ledarstil bygger väl på att jag är väldigt rak och vill ha högt i tak, jag söker alltid efter att lösa problem på planen och det gör vi via kommunikation. Så det vill jag föra in i laget att alla ska våga prata och tycka till, löser vi problemen på planen så vinner vi matcher, så enkelt är det. Men bredvid planen hoppas jag vara den skojiga som man känner tillit till och alltid kan prata med!

Det blev en snöplig förlust borta mot Skara senast. Hur var stämningen i bussen hem – och hur lyfter du i rollen som rutinerad kapten det unga gänget?
– Stämningen var ändå bra. Det fanns mycket ljuspunkter att lyfta fram så vi fokuserade på dem! Jag var ganska snabb med att säga inne i omklädningsrummet att vi skulle vara nöjda med vår prestation, det var en bra match och alla kämpade in i det sista. Det var första matchen på länge, vi kom till bra lägen men brände lite för mycket. Vi blev även lite smala i vårt spel så till nästa match siktar vi på mer bredd!

Härnäst väntar HK Brätte på lördag. Hur går tankarna inför den matchen?
– Det känns tryggt. Alla känns väldigt laddade på hemmamatch och sista träningen inför match såg riktigt bra ut!Det som saknades mot Skara tar vi med oss och jag tror att det kommer bli en rolig match att spela!

Vi som älskar handboll saknar att få titta på matcherna. Hur är det att spela utan publik?
– Det är tråkigt såklart, det bästa som finns är att lira bra handboll med mycket publik! Men vi får se det som något positivt, mer fokus på vad vi ska göra och slippa nervositeten av mycket folk, säger Emmy Hollsten Skogman.

Och tillägger:

– Jag hoppas vi snart får ha publik på våra matcher för det kommer bli en väldigt intressant och rolig säsong med det här gänget!