FUNKISLIV: Felix Norrman om vinsten på Folksam Paragolf Tour

FUNKISLIV: Felix Norrman om vinsten på Folksam Paragolf Tour

Hallå där,

Felix Norrman som vann Folksam Paragolf Tour Order of Merit Brutto 2020.
Hur känns det nu?

Det känns bra, det känns som det var mitt år i år att vinna totalen av både min klass och även totalen i bruttoscore. Tyvärr förlorade jag finalen i SM-match, men sammantaget så har jag varit väldigt jämn över hela säsongen.

Vad avgjorde till din fördel?

Min fördel är att jag sällan gör några misstag. Jag är väldigt rak från tee och har utökat min längd med 20 – 30 meter. I helhet har jag blivit bättre på allt den här säsongen.


Det har minst sagt varit ett speciellt år. Hur har pandemin påverkat dig
och ditt golfande?

Tyvärr blev det inga internationella tävlingar i år, dock jag har spelat väldigt mycket golf och hunnit med totalt nästan tio tävlingar Paragolf Tour och Ligma Tour.

Vad har du för mål med 2021?

Mitt mål med 2021 är att jag ska ta nästa steg i min golf och komma ut lite mer och spela på internationella tävlingar, samt försöka vara med på några av svenska tourens tävlingar och komma inom top 10 på världsrankingen inom paragolf.

Vad har du för funktionsvariation och hur påverkar det ditt golfande, för- och nackdelar?

Jag har en sällsynt sjukdom som heter tuberiös sklerios (sällsynt epilepsi). Detta påverkar min syn, mentalt och även sociala funktioner.  Det finns en fördel och det är att man får ett oerhört fokus på det man gillar mest. 


Avslutningsvis, vad har du för tankar om paragolftouren?

Det är väldigt roligt att paragolftouren finns. Det är väldigt bra sammanhållning, samt att man får uppmärksamhet för det man gör inom golfen. Det var väldigt kul att de lyckades få ihop alla tävlingar: Paragolf, Herrtouren och Damtouren på avslutningstävlingen. Det känns som att vi är en naturlig del av golf-Sverige. 


Faktaruta, Felix Norrman
Klubb: Arboga Golfklubb 
Ort: Bor i Köping 
Född: 28 juni 1997
Förebilder: Henrik Stenson, Justin Thomas 
Favoritklubba i bagen: Drivern