FUNKISLIV Uppstart för parahandboll i Örebro

FUNKISLIV Uppstart för parahandboll i Örebro

Parahandboll är ett parabollsportinitiativ av Örebro SK Handboll Herr och Svenska Kyrkan i Adolfsberg. Initiativet är en del av projektet ”Oändlig variation i rörelse” som drivs för att alla funktionsnedsatta i Örebro kommun ska få möjlighet att prova på parahandboll. Varannan söndag (ojämna veckor) får funktionsnedsatta, som är 10 år eller äldre, prova på parahandboll i Birgittaskolans idrottshall.

– Vi som kyrka gläds över att vara med i projektet ”Oändlig variation i rörelse”. Vi tycker att människors mående är viktigt och här kan vi vara med och tillsammans göra skillnad, säger Angelina Backman, Församlingsherde Adolfsbergs församling Örebro, i ett pressmeddelande.

Idén till projektet ”Oändlig variation i rörelse”

ÖSK Handboll Herr såg en begränsning av funktionsnedsattas möjlighet att idrotta i Örebro vilket ligger som grund för projektet ”Oändlig variation i rörelse”. Styrelsen beskriver sig själva som en modern och inkluderande förening som tar samhällsansvar och menar att alla som vill spela handboll ska få möjlighet att göra det.

Alla ska känna rörelseglädje

ÖSK Handboll Herr och Svenska Kyrkan driver ”Oändlig variation i rörelse” för att personer i Örebro som har en funktionsnedsättning ska få en bättre hälsa, både fysiskt och psykiskt.

– Vi vill att alla ska känna rörelseglädje och social gemenskap genom att få möjligheten att prova på olika parabollsporter och bli inkluderande i föreningen, Jerker Lindgren, ordförande ÖSK Handboll Herr.

Du kan delta eller bidra

Alla som är tio år eller äldre och som vill prova på Parahandboll kan göra det varannan söndag (ojämna veckor) i Birgittaskolans idrottshall (Lagmansgatan 19 Örebro). Det är gratis att delta tre gånger och därefter kostar det 300 kr per säsong. I priset ingår en t-shirt och en vattenflaska.

Det är sju ledare, under ledning av Dennis Junge, som arrangerar parahandbollen. Dennis Junge arbetar på Adolfsbergs Kyrka och i hans tjänst ingår det att undervisa parahandboll på idrottslektioner för grund- och gymnasiesärskolorna i Örebro kommun. Parahandbollsportinitiativet startade den 27 september och fem personer kom och deltog.

– Det finns ett härligt driv i ledargruppen och alla har kompetens att arbeta med målgruppen. Nu vill vi ha fler deltagare men även volontärer som är med och bidrar till rörelseglädje för alla, Jerker Lindgren.