Karlstad kallar-profilen: Magnus D Westlund

Karlstad kallar-profilen: Magnus D Westlund

Karlstad kallar vill lära känna er bättre och därför kommer vi framöver kontinuerligt att lyfta fram människorna som bor i Värmland.

Den här gången tog vi pulsen på kameramannen och mediatränaren, Magnus D Westlund!  

Namn: Magnus D Westlund

Ålder: 47 ½

Bor: Skoghall

Gör: Driver Värmlands TV-kanal, Glimt TV, samt jobbar med mediaträning och frilans som kameraman och slowmotionoperatör i sportsändningar på t.ex. Cmore och Sportexpressen.

Beskriv dig själv med tre ord: 

Svårt, man jag skulle nog säga: tålmodig, spontan och snäll.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Variationsrikedomen, ena dagen är det direktsändning av en fotbollsmatch och andra dagen kan man vara i Örebro och utbilda offentliganställda i mediafrågor. Och allt där emellan förstås.

Vilken är den största utmaningen med ditt jobb?

Det sjunkande TV-tittandet. Folk verkar mer intresserade av att betala Netflix, HBO mfl. För att titta på TV. Men jag är säker på att lokal media har en plats även i framtiden.

Vad är ditt största mål för 2020? 

Att få mitt företag att överleva. Min bransch har drabbats hårt av coronakrisen och det är endast hårt jobb som kommer klara oss ur krisen.

Hur ser en vanlig vardag ut för dig?

De flesta dagar är vardag för mig. Ofta är jag ledig mitt i veckan pga. att jag jobbar mycket på helger och kvällar. Just nu sänder vi t. ex. gudstjänsterna från Karlstads domkyrka i Glimt TV varje söndag, det har vi gjort sedan pandemin startade i mars.

Vad gör du helst en ledig dag?

Vilar hemma eller umgås med mina barn. Eftersom jobbet tar så oerhört mycket tid så värdesätter jag de lediga dagarna mycket.

Berätta om ditt största intresse.

Jag jobbar med mitt största intresse, TV. Jag älskar TV, film och rörlig bild. Ända sedan jag var liten har jag varit intresserad av TV. Skaffade min egna TV när jag var 11 år som jag sparat ihop till. Jag jobbar med det bästa jag vet.

Har du någon udda talang?

Vet inte om det är en talang, men jag har aldrig huvudvärk.

Vad är Värmland för dig?

Människorna. I Värmland bor de mest hjälpsamma, varma och gästvänliga människorna som finns.

Vad får man inte missa om man är i din stad?

Självklart är det hockey, i Karlstad finns Sveriges bästa hockeylag, Färjestad! Och såklart musiken, Karlstad har massor med musikarenor och många egna duktiga musiker.

Vem skulle du vilja var Karlstad kallar-profil här i framtiden?

Jag skulle vilja se Thomas Rundqvist. Visserligen en smålänning från början men är numera Karlstadbo. Han är en fantastisk människa och en gudabenådad hockeyspelare.