Karlstad kallar-profilen: Kristin Bäcke

Karlstad kallar-profilen: Kristin Bäcke

Karlstad kallar vill lära känna er bättre och därför kommer vi framöver kontinuerligt att lyfta fram människorna som bor i Värmland.

Den här gången tog vi pulsen på den levnadsglada Malungs-dottern Kristin Bäcke som jobbar som kund- och personalansvarig inom personlig assistans.

Namn: Kristin Bäcke

Ålder: 37

Kommer ifrån: Malung, Dalarna

Bor numera: På Färjestad i Karlstad

Gör: Kund- och personalansvarig inom personlig assistans

Beskriv dig själv med tre ord:

Det första jag kommer att tänka på är nog livsnjutare. Jag har ändå en liten talang för att njuta av det mesta, även vardagens ”måsten” och jag tycker om att unna mig lite vardagslyx då och då. Sedan är jag nog ganska ordningsam, jag gillar att ligga steget före i planeringen, och sist måste jag nog säga positiv. Har så länge jag kan minnas alltid lyckats hitta något positivt i det som sker, även när livet varit tufft i perioder.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Svår fråga, det är så mycket jag uppskattar med mitt jobb. Jag har i princip alltid jobbat med service och kundkontakt och jag uppskattar att jag i det här jobbet får möjlighet att skapa goda relationer som i sin tur bäddar för bra samarbeten som präglas av förtroende. När man jobbar med människor på olika sätt är det inte självklart att man har förutsättningar att göra det, men det har jag här. Sen tycker jag om att man ständigt blir utmanad i att hitta unika lösningar på olika problem eftersom det ena kunduppdraget inte är det andra likt. Man utvecklas hela tiden i sitt sätt att tänka och agera. 

Vilken är den största utmaningen med ditt jobb?

Det kan ju nästan vara samma sak som det jag uppskattar mest. Men eftersom vi har så mycket kontakt med olika människor på en dag kan det till exempel vara att hela tiden ta sig tid att känna av vem man möter och försöka se saker ur deras perspektiv. Det kan ibland vara svårt, men är också väldigt utvecklande både på ett yrkesmässigt plan men också personligt. 

Vad är ditt största mål för 2020? 

Jag skulle vilja säga att jag har något ambitiöst träningsmål eller liknande, men just nu är det nog mest fokus på att ta vara på tiden med familj och vänner så gott det går i dessa tider. Fortsätta njuta av det lilla och försöka att inte låta allt stanna upp bara för att vi måste begränsa oss i tillvaron på olika sätt. 

Hur ser en vanlig vardag ut för dig?

Svårt att beskriva en typisk jobbdag då det varierar oerhört vad en dag kan innehålla, men vanliga uppgifter som ofta förekommer är rekrytering, en del administration och givetvis en hel del telefonkontakter med både kunder, assistenter, myndigheter och kollegor. Just nu tar vi givetvis hänsyn till rådande rekommendationer från FHM och begränsar våra personalmöten och liknande, annars kan en dag också innehålla en och annan roadtrip till kunder och assistentgrupper. När jag kommer hem är det mest lek och mys med sonen och gärna soffan med en film eller serie när han somnat. 

Vad gör du helst en ledig dag?

Jag är riktigt hemmakär och har inget emot att spendera en ledig dag med att pyssla runt hemma, men en solig och fin dag är det ju underbart att ta en promenad eller liten utflykt med sambon och sonen. En ledig dag får gärna innehålla lite båda delar och kanske ett litet träningspass. Avslutar alltid med en god hemlagad middag. 

Berätta om ditt största intresse.

Jag vet faktiskt inte om jag har något sådär brinnande intresse för något, det är väldigt varierat och går i perioder vad jag pysslar med. Jag är ju uppväxt nära Sälen och åker gärna både längdskidor och utför på vintrarna. Men såhär till vardags tycker jag väldigt mycket om att hålla på med blommor både ute och inne, och inredning. Har aldrig följt alla trender utan gillar att göra mycket av det man redan har och bygga på med något enstaka nytt. Värderar mycket fina gamla saker jag ärvt och som påminner mig om de som inte är med längre.

Har du någon udda talang?

Vet inte om man kan räkna det som en udda talang men jag gjorde rätt bra ifrån mig som flyttgubbe och arbetsledare på en flyttfirma i Norge för ett antal år sedan. Om det inte räknas säger jag pass på den frågan… 

Vad är Värmland för dig?

Jag är väldigt förtjust i Värmland och särskilt Karlstad. Har alltid känt en dragningskraft hit av någon anledning. När jag kom hem efter några år utomlands var det självklart för mig att ta mig till Karlstad och starta ett mer stadgat liv här, och det gick ju bra. Läste på universitetet här där jag träffade min sambo och nu bor vi i hus med en liten son på Färjestad och jag har ett jobb jag trivs väldigt bra med. Älskar stan, naturen, människorna och närheten till familjen i Dalarna. 

Vad får man inte missa om man är i din stad?

Det finns ju så mycket, men man måste ju besöka Sandgrund och Lerinmuséet, ta en promenad i Mariebergsskogen och kanske avsluta med en matbit på Barón.

Vem skulle du vilja var Karlstad kallar-profil i framtiden? 

Jag skulle vilja tipsa om Karl-Johan (Kalle) Fröjd!