FUNKISLIV Miljonstöd för parahandbollen

FUNKISLIV Miljonstöd för parahandbollen

Svenska Handbollsförbundet ska utveckla en rullstolsklass för människor med rörelsenedsättning och en gående klass för personer med intellektuell funktionsvariation. Förbundet har beviljats stöd med sju miljoner kronor från Arvsfonden.

– Med dessa medel kan vi fortsätta vårt arbete med att utveckla sporten och grenarna inom parahandboll för barn, unga och vuxna med funktionsnedsättningar. Det ger oss också möjligheter att arbeta för att sprida parahandbollen och öka kännedomen om sporten ytterligare, säger Peter Svensson, projektledare parahandboll Svenska Handbollförbundet, i ett pressmeddelande.

Syftet med projektet är att bredda utbudet av fritidsaktiviteter, samt skapa förutsättningar för målgruppen att ingå i handbollsvärlden; både för spelare, ledare och funktionär.

Inkludera och engagera

Gunilla Svensson, enhetschef på Arvsfonden, menar att Projektet Parahandboll är ett bra exempel hur man kan inkludera och engagera personer med funktionsnedsättning.

– Tillsammans med Arvsfonden kan nya idéer växa för ett samhälle där alla kan delta på lika villkor. Runt om i Sverige finns det många goda idéer för att utveckla metoder och verksamheter, men ibland saknas pengar. Därför finns Arvsfonden, säger hon i ett pressmeddelande.