FUNKISLIV Zara & Jessica har skrivit en kampsång för alla med NPF: ”Vi vet hur mycket de kämpar varje dag”

Zara Kronvall Sigfridsson och Jessica Wetterstrand Sjöberg är båda föräldrar till barn med neuropsykiatriska funktionsvariationer. Tillsammans har de skrivit låten Bättre – en låt som de tillägnar alla barn och ungdomar med diagnoser.

–  Vi ville skriva en låt till alla barn och ungdomar med NPF eftersom vi vet hur mycket de kämpar varje dag, säger Zara Kronvall Sigfridsson.

Zara och Jessica var tidigare sångerskor i Sarek, bandet som hade en stor hit med Genom eld & vatten. För två år sedan bildade de duon Zara & Jessica och nu är de aktuella med låten Bättre. Zara beskriver den som en slags kampsång – och samtidigt vill de skapa nyfikenhet kring dessa diagnoser så att fler vill lära sig om dem.

– Ju mer kunskap det finns runt dessa personer desto lättare är det för dem att lyckas, säger Zara och berättar att de även vill tillägna låten till alla föräldrar.

– Det är så viktigt att känna en gemenskap, att vi inte är ensamma.

Olika är bäst

Hon berättar att låten ger en klar bild av hur det är, på ett lättillgängligt sätt.

– Den visar på att det kan vara tufft, men också vilka styrkor en diagnos kan ha!
Att det är viktigt att låta dem veta att olika är bäst!

Foto: Ylva och Linda Persson

Hur har responsen varit?

– Jag blir väldigt rörd av responsen vi fått! Många har tackat oss och många tycker den är medryckande! Vi hoppas kunna nå ut till så många barn och ungdomar som möjligt!

Kommer ni fortsätta lyfta funkisfrågor framöver?

– Privat gör jag det hela tiden. Det är ju en del av vårt liv, så ja. Vi hoppas kunna lyfta den på olika sätt med låten.

– Vi vill komma ut och sjunga den på plats! Men först måste coronan försvinna, avslutar Zara Kronvall Sigfridsson.

Foto: Ylva och Linda Persson

Lyssna på låten genom länkarna nedan:

Spotify

Blogg
Magnus Skoglund

Projekt tidning!

Sitter och planerar för vår tidning! Tio nummer ska vi släppa under 2023 och det känns spännande, roligt – och lite ångestfyllt på samma gång!

Läs blogginlägget »

Har vuxit upp

Jag gav precis mitt första fuck-finger i trafiken. Om du Nobelplans-ligist mot förmodan läser det här så kommer här en påminnelse om utfartsregeln: Utfartsregeln

Läs blogginlägget »
Blogg
Magnus Skoglund

Lösningsorienterad

Livesändning gällande eventuell stängning av Coop Kroppkärr (som gått knackigt ekonomiskt i flera år). En kvinna pratar oavbrutet, även när andra pratar – och jag

Läs blogginlägget »