Karlstad kallar-profilen: Hannah Fridh Johansson

Karlstad kallar-profilen: Hannah Fridh Johansson

Karlstad kallar vill lära känna er bättre och därför kommer vi framöver kontinuerligt att lyfta fram människorna som bor i Värmland.

Den här gången tog vi pulsen på Hannah som jobbar som konsult och som brinner för integration.

Namn: Hannah Fridh Johansson

Ålder: 25

Bor: Jag bor i Klara i Karlstad

Gör: Jag jobbar främst som konsult med sponsor- och marknadsföringsfrågor. Utöver det jobbar jag med integration i olika former.  

Beskriv dig själv med tre ord:

Rastlös, nyfiken och … Hm, jag kanske kan säga att jag är lite ”sportig”.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det bästa med att jobba med idrottsevent är den här balansen mellan det kommersiella och det idrottsliga. De ger liksom varandra lite stjärnglans och det är väldigt kul att få jobba nära ambitiösa företag för att främja idrotten och idrottarna själva. Mitt arbete med integration är något helt annat, vilket jag älskar. Det bästa är att få träffa nya människor och få lära mig mer om den här världen genom andras perspektiv.

Vilken är den största utmaningen med ditt jobb?

Inom idrotten är den största utmaningen att bygga en stark plattform för att nå ut med betydelsen av idrott ur flera perspektiv. Mitt jobb är att bygga och marknadsföra olika typer utav idrottsevent. Att tilltala den breda massan och sälja en väldigt konkret produkt, ibland elitbetonad, samtidigt som människor idag (tror jag) har högre krav på att man som plattform tar ställning i olika frågor och förmedlar en rad mjuka värden, är en utmaning.

I mitt jobb med integration är utmaningarna såklart av helt andra karaktärer och proportioner. Ordet integration är för det första ganska ”slitet” och används av mig själv och andra kanske lite för ofta för att egentligen säga något om vad vi gör. Vad vårt jobb handlar om egentligen är ju att bryta utanförskap och ge människor möjlighet att delta i samhället. Det finns knappast någon handbok för detta och vi har att göra med människor som alla har olika erfarenheter och perspektiv på sin tillvaro. Det är en stor utmaning men samtidigt väldigt spännande.

Vad är ditt största mål för 2020? 

Jag bytte bana till att bli konsult vid årsskiftet, så ett stort mål för året är att fortsatt ha 100 % uppdrag och en mix mellan idrott och integration. Ett annat mål jag hade för 2020 var att jag skulle börja spela basket igen efter många års frånvaro. Nu väntar seriepremiär för Hammarös damer div 3 nästa vecka så nu känner jag att året näst intill är komplett!  

Hur ser en vanlig vardag ut för dig?

Med tanke på att jag är konsult och jobbar hemma för det mesta så är den största delen av dagen nog inte så olik någon annans. Men jag försöker att fylla mina dagar och kalender med så mycket kul jag bara kan. Jag kryddar därför mina vardagar med en del träning, några styrelseuppdrag och inte minst har jag ett engagemang i Röda Korset och en internationell kvinnogrupp som jag brinner för. Sen studerar jag lite vid sidan. Jag är en sån lite rörig person kan tyckas… 😊

Vad gör du helst en ledig dag?

Allt utom att sitta still. Promenerar, tränar, provar på någon ny aktivitet eller umgås med vänner.

Berätta om ditt största intresse.

Jag är väldigt intresserad av hälsa, vilket känns så färglöst att säga, haha. Jag är inte så intresserad av någon särskild träningsform, men mer generellt intresserad av vad olika val i form av rörelse, mat och annan typ av ”rekreation” kan göra för vår egen hälsa och folkhälsan. Vilket betyder att de flesta medier jag konsumerar och aktiviteter jag gör på min fritid har något med det att göra.

Har du någon udda talang?

Det är ju jättetråkigt att svara nej på den här frågan. Men jag är nog en ganska inte udda person så att säga. Jag är ju ett fan av Eurovision Song Contest och ibland inser jag att jag kan komma ihåg ganska udda länders dåliga låter från olika år. Det kanske är en udda talang…

Vad är Värmland för dig?

Värmland är välkomnande och människor är generellt väldigt trevliga och jordnära. Det finns också en härlig patriotism och stolthet bland värmlänningar som jag hoppas kommer leva kvar för evigt.

Vad får man inte missa om man är i din stad?

Man får inte missa en sopplunch på Zest, en kardemummabulle på Artisan, en hockeymatch i LLA och en musikal på Wermland Opera.

Vem skulle du vilja var Karlstad kallar-profil i framtiden? 

Rani Thayaparan.