FUNKISLIV Svenska Parasportförbundet belönas med kommunikationsytor

Stockholmsmarknader och Svenska Parasportförbundet är årets två vinnare i Jernspiran, detta för sina idéer som gör skillnad för miljö och människor. Priset? Kommunikationsytor på Stockholms centralstation till ett värde av drygt en miljon.

– Otroligt roligt, hedrande och viktigt! Att parasporten vinner Jernspiran ger oss världens chans att nå människor vi normalt sett inte når. Nu får vardagspendlare som passerar en chans att se hur Parasporten gör skillnad, det känns väldigt starkt. Men vi kan och vill göra mer, det tror och hoppas vi vår idé lyfter fram, säger Åsa Llinares Norlin, ordförande för Parasport Sverige, i ett pressmeddelande.

Motivering, Vinnare i kategorin organisationer:

”Rörelse innebär inte bara glädje och gemenskap, utan är också en förutsättning för hälsa och välbefinnande, Därför är det allvarligt att endast 4% av alla personer med funktionsnedsättning är aktiva i någon form av idrott. Allt från dålig tillgänglighet till duschar och omklädningsrum till tränings- och idrottsytor utestänger dem från ett hälsosamt liv. En gemenskap genom idrotten kan bli ett första steg att bryta det utanförskapet. Och det går att få fler i rörelse, från läktaren till planen – fler kan helt enkelt komma in i matchen på ett inkluderande och lustfyllt sätt – till exempel genom Svenska Parasportförbundet. Tack för ert viktiga arbete och Grattis!”

Priset innebär att förbundet kan använda en 200 kvadratmeter eventyta och andra utvalda reklamytor på centralstationen under en veckans tid.

Källa och foto: Resume.se

Blogg
Magnus Skoglund

Projekt tidning!

Sitter och planerar för vår tidning! Tio nummer ska vi släppa under 2023 och det känns spännande, roligt – och lite ångestfyllt på samma gång!

Läs blogginlägget »

Har vuxit upp

Jag gav precis mitt första fuck-finger i trafiken. Om du Nobelplans-ligist mot förmodan läser det här så kommer här en påminnelse om utfartsregeln: Utfartsregeln

Läs blogginlägget »
Blogg
Magnus Skoglund

Lösningsorienterad

Livesändning gällande eventuell stängning av Coop Kroppkärr (som gått knackigt ekonomiskt i flera år). En kvinna pratar oavbrutet, även när andra pratar – och jag

Läs blogginlägget »