Fördomar om: sportjournalisten Micke

Fördomar om: sportjournalisten Micke

Ingår det en neutral frisyr när man går lärarutbildningen? Äter tandhygienister bananlack när barnen somnat? Kan stafettläkare allt som är värt att veta om ladd? Fördomsredaktör Olle Elfgren och jag, Magnus, ställer här frågorna som vi alla tänkt under dåliga dagar. Den här gången kastar vi våra fördomar mot sportjournalisten Micke Adamsson.

Ditt yrke har gjort att din kroppshållning har Benjamin Button-regredierat till någonstans mellan GW Persson och Homo habilis.

Svar: Fel. Jag har ofta fått beröm för min hållning. Har jämförts med Brad Pitt i Inglorious basterds, minus underbettet.

Det krävs max 2-3 enheter innan du kan hävda att ”om det inte hade varit för knäet så hade jag antagligen spelat i…[valfri högstadivision]”.

Svar: Korrekt. Det räcker faktiskt med 0-1 enheter för att jag ska hamna där. Finns ytterligare en fördom kring mitt fotbollsspelande som fortfarande, sjukt nog, lever. Den handlar om att jag aldrig släppte bollen. Orsaken till detta tror jag är att jag ytterst ogärna spelade bollen bakåt utan istället vände upp och utmanade. Mina tränare åldrades i förtid. Men min moderklubb gav mig ett körskolestipendium, mitt körkort blev billigt. Det visade sig vara en felsatsning, men jag sitter nöjd.  

Hade du stått vid buffébordet när Titanic stötte emot isberget så hade det varit svårt att hitta en ledig plats i räddningsbåtarna.

Svar: Myt. Det fanns en tid då jag åt mycket mat. Toppnoteringen är 94 kilogram, men då jag insåg att jag såg ut som en badboll i ansiktet skärpte jag mig. Nu äter jag betydligt mindre kvantiteter och kan anses vara Karlstads fräschaste 50-plussare. Och ja, jag är fåfäng.

Totos Africa – vilken jävla låt va?

Svar: Nej. Men jag är rätt svag för Hold the line.

Du började lite med gitarr, men efter att ha tragglat in förlåtande D, tillåtande C och reumatism-vänliga G så stötte du på stygga barré – och då lade du ner skiten.

Svar: Korrekt. Min fru och jag inledde en gemensam gitarrsatsning när hon var gravid. Ingångskänslan var ”hur jävla svårt kan det vara”. Allt funkade ett tag, även om det inte svängde ett dugg. Men så kom vi till barré-ackorden. Dessa var helt omöjliga att få till för mig och när hustrun lärde sig hjälpligt blev jag förbannad och la ner hela projektet. Jag har aldrig varit någon vidare förlorare.  

Du tycker att du kör bättre bil än andra.

Svar: Ja. Jag är en som svär åt andra. Och när det kommer till fickparkering har jag få övermän/kvinnor. En av mina dolda talanger. Räcker med en decimeters marginal och jag sätter den på första försöket.  

Kroppsgrooming är något som upptar mer och mer av din tid. Visst är det en hårfin gräns mellan slätt och rätt, men faktum kvarstår: din rygg är lika slät som en Ming-vas.

Svar: Fel. Jag har mer hår på ryggen än på huvudet. Och då har vi inte snackat om framsidan.

Efter metoo-rörelsen så har du ändrat lösenord på din jobbdator. Det nya är fan så mycket svårare att komma ihåg, men det kändes ändå självklart att byta.

Svar: Jag förstår inte frågan.