Karlstad Street Art går till skogs

Karlstad Street Art går till skogs

Karlstad Street Arts urbana konstprojekt flyttar nu till skogs. Nu kan man uppleva pop-up-utställningen, både från tåget eller till fots, på Vildaparken i Väse.

− Det känns helt logiskt att vår pop-up dyker upp här på denna spontanidrottsplatsen. Många av våra konstnärer inspireras av skogen och flera av motiven visar just grönskande natur på otippade urbana ställen. Här blir det helt enkelt samma fast åt andra hållet. Staden flyttar ut i skogen, säger projektets konstnärliga ledare, Marthe Hem, i ett pressmeddelande.

Under sommaren har det färggranna gatukonstprojektet Karlstad Street Art förgyllt centrums alla torg och mötesplatser med sina sju kuber och några beständiga väggar. En helt sprayburksbaserad kreation av konstnärer som alla har en nära koppling till Karlstad. En positiv och centrumsnära utomhusaktivitet som har varit gratis och tillgänglig för alla underdygnets alla timmar. Behovet av färg på tillvaron har dock inte blivit mindre den här hösten så nu har de sju kuberna flyttats ut i skogen. Närmare bestämt till Vilda parken där det nu står en kub på själva området, två längs med bilvägen till parken och fyra kuber på ett kalhygge bredvid spåret till Stockholmståget.

Foto: Felix Marcusson

Bakom projektet som har finansierats av Karlstads Kommun ligger även Karlstad Innovation Park, Centrum Karlstad, MittiCity och produktionsbolaget Brickfield.

−Med återbruket av Karlstad Street Art som återuppstått i Vildaparken har vi tillsammans skapat en innovativ upplevelse med häftiga kontraster där gatukonsten möter den värmländska skogen, säger Fredrik Lindroos från Karlstad Innovation Park.

Konstnärerna i skogen är Henric Thåg, Hilma Nordén, Robert Forsberg, Mona Johansson, Tony Twist och Roxes.