FUNKISLIV Timmy Doverdal släpper demoalbum: ”Jag vill bjuda på musik man blir glad av”

FUNKISLIV Timmy Doverdal släpper demoalbum: ”Jag vill bjuda på musik man blir glad av”

Lerins lärlingar-profilen Timmy Doverdal vill pigga upp under coronatider. Nu är han aktuell med ett nytt demoalbum med musik som man blir glad av.

– Det är tio låtar där vissa handlar om fest och att man har kul. Det är en mix av pop, hiphop och elektroniska syntar, säger Timmy Doverdal när Funkisliv ringer upp honom.

Timmy Doverdal berättar att han just nu inte är på sin dagliga verksamhet eftersom han tillhör riskgruppen. Hemma nyttjar han istället tiden till att skapa ny musik.

 – Det är bättre att vara på den säkra sidan. Nu fyller jag dagarna med musikskapande, säger han och berättar att han influeras av sina idoler, producentlegenderna från Cheiron-studion i Stockholm.

– Jag vill att folk ska få underhållning i öronen, att det känns skönt att lyssna och att det ska kännas att det kan bli dansvänligt.

Demon finns just nu att lyssna på på Knastret, en skivbutik och kultställe för alla musikintresserade i Karlstad med omnejd.

– Det känns underbart att den finns där, säger Timmy och berättar att ägaren tyckte om tv-programmet Lerins lärlingar och hörde av sig eftersom han var nyfiken på Timmys musik.

– Vill man lyssna så är det bara att man säger mitt artistnamn, Timpaan Dampkinz, till ägaren, berättar han.

Drömmer om skivbolag

Nu tar Timmy sikte mot framtida mål och avslöjar att han drömmer om att någon gång starta ett skivbolag i Karlstad.

– Det kan vara allt från popgrupper till rappare och R’n’B-musiker, säger Timmy Doverdal som nu vill hitta någon som är duktig på det administrativa.

– Först vill jag hitta någon som kan business och kontrakt och avtal och sånt. Sedan kan vi slå våra kloka huvuden ihop.

Du har inga jullåtar på gång?

– Jag har inte kommit fram till jullåtar än, men det är möjligt att det blir så framöver.

Vad önskar du dig mest av allt till jul?

– Att coronan går över och att det kan bli livegig och sånt igen. Det är vad jag önskar mig mest, säger Timmy Doverdal.